Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

De 11 bästa svaren kvinnliga kändisar gett på sexistiska frågor

06 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Hånfulla kommentarer, sexistiska påhopp och fördomar är vardag för många kvinnliga stjärnor. Vi har listat härligt inspirerande kändisar som kan konsten att kontra. Här är 11 tillfällen då riktigt dumma frågor fått helt klockrena svar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

1. Emma Stone kontrade på ytlig fråga

Vi alla vet att Emma Stone är en begåvad (oscarsvinnande) skådespelerska som kan både sjunga, dansa och hantera intervjusituationer. Men på Oscar Nominees Luncheon kände Stone att det blev väldigt mycket fokus kring hennes utseende. Reportern inledde med att säga att hon såg lika vacker ut som vanligt varpå Stone snabbt kontrade med ”Tack. Det är ju allt som räknas.”.

2. Rihanna tröttnar på frågor om hennes kärleksliv

Annons

Rihanna är en stark, oberoende kvinna som har en blomstrande karriär som sångerska. Men det som tydligen betyder mest i intervjusammanhang är hennes civilstatus. Under en presskonferens fick hon om frågan vad hon letar efter hos en partner. Rihannas svar? ”Jag letar inte efter en man. Låt oss starta där.”

3. Hillary Clinton tolererar inte dubbelmoral

Som uppmärksammats ställdes det andra frågor till den kvinnliga politikern än till männen under det amerikanska valet 2016. Ett problem som Hillary Clinton behövt tackla under hela sin karriär. Oftast handlar dessa frågor om hennes utseende. Under en intervju 2011 fick Clinton frågan vilken designer hon tyckte bäst om. Hon svarade: ”Skulle du någonsin fråga en man den frågan?” Ridå!

Annons

4. Amy Schumers viktiga svar

Komikern Amy Schumer har aldrig varit rädd för att ta fighten. När nyheten kom att hon skulle vara rösten till Barbie i en ny film ledde det till hånfulla tweets som ”Barbie åker på Fat Camp – med Amy Schumer”. Stjärnan kontrade dock med att lägga upp en bild på sig själv i bikini på Instagram med texten ”Väldigt, väldigt hedrad över att vara nominerad till två Grammys och vara påtänkt för rollen som en viktig och utvecklande ikon. Är det verkligen ”fat shaming” om du vet att du inte är fet och inte skäms det minsta över din kropp? Jag tror inte det. Jag är stark och stolt över hur jag lever mitt liv. Jag säger vad jag tycker och jag kämpar för det jag tror på – och jag har roligt medan jag gör det tillsammans med människor jag älskar. Var är skammen? Inte här!” 

Annons

5. Amber Rose tröttnade på frågor om hennes kläder 

Amber Rose, som startat en årlig promenad för att bekämpa skeva sexuella ideal, har noll tolerans för förutfattade meningar om hennes klädval. När hon gästade en talkshow tog hon striden då värdarna Tyrese Gibson och Rev Run antydde att män kunde känna sig berättigade att ta på henne eftersom hon bär sexiga kläder. Gibson sa: ”Det är en energi som skickas ut som skapar den typen av respons.” Rose svarade: ”Nej det gör det inte. Nej betyder nej. Det spelar ingen roll hur långt jag tar det eller vad jag har på mig, när jag säger nej betyder det nej.

Annons

6. När Laverne Cox tog sig ur de kniviga frågorna

Cox har länge varit en stor förespråkare när det kommer till rättigheter för transsexuella. Men även stjärnan har sin gräns. När hon var gästade The Wendy Williams Show fick hon frågan om hon hade skaffat bröstimplantat. Cox svarade ”Jag har valt att inte prata om de saker jag har gjort, alltför ofta när man talar om transpersoners upplevelser så väljer man att fokusera på operation och övergång. Men jag är väldigt nöjd med situationen. ”.

Annons

7. Anne Hathaway vände frågan om sex som handelsvara

Hennes insats i Les Miserables gav henne en Oscar men efter premiären 2012 låg inte fokus på filmen utan i stället på ett foto som tagits under Hathaways kjol medan hon gick ur sin bil. När skådespelerskan gästade Today show tog programledaren Matt Lauer upp just detta. ”Vi har sett mycket av dig den senaste tiden. Vad lär man sig efter något som det?”. Hathaway lyckades dock vända tillbaka intervjun till hennes film med svaret ”Jag är ledsen för att vi lever i en kultur där man säljer sexualitet från ovilliga deltagare. Vilket leder oss tillbaka till min karaktär i filmen. Hon är någon som tvingas sälja sex för att kunna försörja sitt barn.”

Annons

8. Scarlett Johansson ledsnade på frågor om hennes underkläder

I en presskampanj för The Avengers fick skådespelerskan frågan om hon bar underkläder under hennes dräkt i filmen. Skådespelerskan var inte intresserad av den typen av frågor och svarade ”Är det lämpligt att fråga någon vilken typ av underkläder de har?”. När hon pressades ytterligare i frågan svarade hon ”Overaller. Man bär Dungarees.” och avslutade sedan med ”vad för typ av intervju är det här?”.

Annons

9. Elena Soreva vägrar svara på frågor om hennes hår

Elena Soreva blev den första ryska kvinnliga astronauten att nå International Space Station. En stor bedrift minst sagt. Men den viktigaste frågan i en intervju? Hennes hår. På en presskonferens uppmanades Soreva att berätta mer om vardagen på stationen, till exempel hur hon gör med sitt hår. Soreva, som satt bredvid enbart manliga kollegor, svarade ”Kan jag fråga dig en fråga också? Är du inte intresserad av mina kollegors frisyrer?” Bra comeback, Elena!

Annons

10. När Mayim Bialik kom med ett beräknande svar om sin IQ

Många känner igen henne som geniet Amy i The Big Bang Theory. Men hennes rollkaraktär ligger inte långt från hennes egna liv. Bialik tog nämligen doktorsexamen på UCLA samtidigt som hon jobbade som skådespelerska. Någon som verkar ha missat detta var reportern som frågade henne hur många som egentligen tror hon kan lösa ekvationer lika snabbt som i serien. Mayims vassa svar ”Jag har faktiskt studerat matematik i flera år. Jag är hjärnforskare.”

Annons

11. När Lauren  Conrad fick frågan om hennes favoritposition

Lauren Conrad blev känd genom en realityserien The Hills. När hon gästade en radiokanal fick hon chansen att slå tillbaka mot fördomen om att alla tv-stjärnor är sexobjekt då hon drog en fråga från en mystisk påse. Frågan handlade om vilken som var hennes favoritposition. Conrad svarade ”CEO”. Alltså vd på svenska. Genialt om du frågar oss!

Annons