Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Därför tar Nour El Refai en paus från sociala medier: ”För utmattande”

27 mar, 2020 
AvMalin Ny
Nyblivna mamman Nour El Refai har fått ta emot en hel del hård kritik på sina sociala medier, och nu meddelar komikern att det helt enkelt har blivit för mycket och att hon tar en paus.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I slutet av oktober förra året välkomnade komikerparet Nour El Refai och Henrik Schyffert sonen Sami till världen. Sedan födseln har Nour delat med sig av hur livet som nybliven mamma är på sitt Instagram-konto, och även berättat om hur hennes nya roll har förändrat henne.

”Inatt är det sju veckor sen du kom. Du har tänt gatubelysningen på dom mörka vägarna i mitt bröst så jag alltid kan hitta hem igen. Tack för det”, har hon tidigare skrivit i ett inlägg.

Fått ta emot rasistiska påhopp mot sonen

Nour, som under våren egentligen skulle spela Maja i teaterföreställningen av Störst av allt på Rival i Stockholm men har fått ställa in på grund av coronapandemin, har även skrivit om att hon har fått ta emot rasistiska påhopp sedan hon blev mamma. Den 25 januari i år skrev hon såhär på Instagram:

Annons

”Lördagkväll. Finns ingenting i hela världen jag hellre gör. När din lilla hand snurrar in sig i mitt hår och du somnar tryggt så känner jag hur starkt vårt band är. Vartenda nervtråd i mig vill slingra sig runt dig och skydda dig. Jag har känt mig vilsen hela mitt liv. Fått höra att jag inte hör hemma här. Undrat var min plats är och allt det där som en liten invandrarunge gör så länge den lever. Men ingenting av det där är viktigt längre. Du har dina rötter i mig. Jag är ditt sammanhang, din rot, och det är det starkaste jag nånsin känt. Du stannar mig, stillar mig och jag behöver inget ankare längre. Det räcker att jag får vara ditt.”

Tar en paus från sociala medier

Nu meddelaren komikern och skådespelerskan att de hårda orden har varit svåra att hantera, och att hon tar en paus från sociala medier ett tag.

Annons

”Det är helt enkelt för utmattande att bli synad i sömmarna hela tiden. Från stora saker, helt rimliga att ifrågasätta mig för, till små saker som jag ändå måste bemöta ”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Hon skriver vidare att hon inte menar att det är särskilt synd om henne utan att hon har tröttnat på att bli  ”extremt ledsen, trött och irriterad ” varje gång hon lägger upp ett inlägg.

”Så istället för att gnälla mer så byter jag kanal. Stänger av tv:n. Det här är en stor källa till glädje, skratt och viktig kamp för mig så det är bra med en paus. Och det är inte synd om mig! Dom flesta av er är så goa och ger mig bränsle ”, skriver hon vidare.

Foto: TT

Läs mer:

Nour om hoten mot sin son: ”Det är bottenlöst”

Psykologens överraskande diagnos på Nour El Refai

Annons