Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Babben Larsson: Därför tackade jag ja till att bli julvärd

23 dec, 2022 
Babben Larsson
TT
I år är det ingen mindre än Babben Larsson som ska tända det berömda ljuset i SVT och vara sällskap till de som behöver det.
Och det är ett uppdrag som hon tar på stort allvar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022Brand logo
Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022

I mitten av november presenterades komikern, programledaren och skådespelaren Barbro ”Babben” Larsson, 66, som årets julvärd i SVT.

– Det är så klart ett hedersuppdrag. Jag tycker att det är fantastiskt att ingå i den här traditionen av värdar som varit genom åren, sade hon då.

Samtidigt berättade Babben att hon fått frågan ett par gånger tidigare, men att hon tidigare tackat nej på grund av att det inte passat sig de gångerna.

– Det är hemskt kul att det gick att få ihop det i år och att jag kunde göra det här. För det här något som vuxit fram inom mig också, att det vore kul att få möjlighet att göra det här någon gång, sade Babben Larsson som också lät avslöja att hennes tema kommer att vara att julen inte får handla om stress.

Annons

Babben: Det är faktiskt min huvuduppgift

I en intervju med TT berättar Babben Larsson att det så klart kommer att bli humoristiskt på julafton.

– Det kommer nog att märkas att jag faktiskt är komiker. Jag ska inte inte driva med själva julen, men det händer ju faktiskt ibland dråpliga saker i samband med den och man kan se på den på ett humoristiskt sätt utan att skända. Det kommer sätta prägel på mitt julvärdskap – att jag tar med mig humorn in i studion, säger hon till nyhetsbyrån.

Uppdraget tas på stort allvar, och hon inser att hon fyller en viktig funktion för många människor under högtiden som kan innebär en stor ensamhet.

– Det är faktiskt min huvuduppgift: Att hänga med de som inte har någon annan på julen. Jag är där, och sitter också ganska ensam även om jag har en och annan gäst. Jag vill verkligen att de ska känna att det finns någon mer som är med dem, säger hon.

Så ska Babben fira jul

Eftersom att Babben är upptagen på julafton så kommer hon att fira med nära och kära senare under julhelgen.

– Det troliga är på juldagen eller annandagen. Troligtvis hemma hos min exman eftersom han inte har så lätt att ta sig just nu, har hon tidigare sagt till Expressen och berättat att hennes hemlige fästman också ska vara med då.

– De är bästa vänner, så det är inga problem, försäkrade hon.

Foto: TT

Annons