Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Därför gifte sig Hanna Hedlund och Martin Stenmarck efter alla år

12 apr, 2021 
Hanna Hedlund om varför bröllopet med Martin Stenmarck äntligen blev av.
Först friade Martin Stenmarck och Hanna Hedlund tackade nej, sen friade Hanna och Martin tackade ja! Men sedan tog det en herrans massa år innan de gjorde slag i saken. Nu berättar Hanna om hur pappans död blev en ögonöppnare vad gäller parets giftermål.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

Denna vår skulle Hanna Hedlund egentligen ha ägnat ute på turné tillsammans med väninnan Pernilla Wahlgren och resten av hennes show-gäng som tillsammans sätter upp braksuccérna till föreställningarna Kort, glad och tacksam och Pernilla Wahlgren har hybris – med Pillan Wahlgren i spetsen. Men sedan kom pandemin och satte stopp.

– Sedan började månaderna gå och man tänkte att det kanske inte kommer öppna upp, berättade Hanna Hedlund till Femina strax innan premiären av Let's Dance, som hon just nu medverkar i.

– Då var det faktiskt Martin som sa ”Men herregud, ska du inte passa på att göra Let’s Dance”.

Hanna Hedlund tackade först nej till Martins frieri

Hanna Hedlund och artisten tillika skådespelaren Martin Stenmarck har varit ett par i över 20 års tid. Tillsammans har de tre barn; 17-åriga Ida, 14-åriga Love och 8-åriga Saga. Och för nio år sedan gick Hanna Hedlund ner på knä och frågade sin kära Martin om hans hand, detta efter att hon tackat nej till Martins frieri en gång tidigare.

Annons

”Tjoho och det är inte ens skottår! Jag gjorde det ändå! Och han skrek jaaaa!”, bloggade artisten strax efter frieriet under 2012, inlägget fortsatte:

”Faktum är att Martin har friat till mig en gång. Hur och varför jag inte sa ja berättar jag inte.”

När Hannas pappa gick bort ville hon gifta sig

Dock tog det ett par år innan de faktiskt gick och knöt hymens band till ljudet av kyrkklockor. Och nu förklarar Hanna Hedlund i Expressen om varför det tog sin lilla tid att äntligen komma till skott.

– Det låter ju helt hemskt. Men jag tror att det var för att min pappa gick bort 2016, säger hon till tidningen och menar att pappa Latta Hedlunds bortgång blev lite utav en ögonöppnare.

– På begravningen såg jag hur viktigt det var att ha en process för sorgen, och i det så väcktes något. Vi samtalade mycket, och fick ett behov av att ha en ceremoni också för kärleken. Det kändes som att det var viktigt att befästa vår familj, och vi hade både begravning och bröllop under samma år.

Så en dag i augusti för fem år sedan sa Hanna och Martin ja till varandra på Fredriksborg ute på Värmdö under stort hemlighetsmakeri. Det var lagom kändis-späckat och både Hanna och Martin skrev under på att det var en magisk och underbar dag.

Foto: TT

Annons