Därför försvann Tone Norum från rampljuset

Tone Norum och Tommy Nilsson
5 klassiska 80-talsserier vi minns
1:31

Efter reklamen: 5 klassiska 80-talsserier vi minns

(1:31)

Slå på ljud

Medan vissa 80-talsstjärnor har hållit sig kvar i rampljuset på mer eller mindre hyllade sätt, så har andra försvunnit både från det mediala utrymmet och lagt karriären på hyllan i förmån för annat.

En sådan person är Tone Norum. Syster till John Norum i Europe var det inte konstigt att Tone slog igenom redan som 20-åring, med en låt skriven av Europe-frontmannen Joey Tempest. Under slutet av 1980-talet avlöste Tones hits varandra på försäljningslistorna, och hon turnerade runt om i folkparkerna i landet.

Tone Norum och Tommy Nillson

– Jag var så ung, hade ingen erfarenhet av någonting och aldrig stått på en scen. Och plötsligt hände allt på en gång, det blev som en storm. Jag var inte redo för ett sådant genombrott, har Tone Norum sagt i en intervju i GP 2013.

Än idag förknippar många Tone Norum främst med superhitten Allt som jag känner med Tommy Nilsson, en låt som släpptes 1988. Hon förstod med en gång att det skulle bli en framgångsrik låt.

Tommy Nilsson om att skaffa fler barn i framtiden: ”Får bilder i huvudet”

– Det är min absolut största hit, en riktig klassiker som låg på Svensktoppen hur länge som helst. Jag är fortfarande väldigt stolt över den, sa Tone Norum i GP.

Därför försvann Tone Norum från kändisskapet

Men efter en intensiv karriär under ett par år i tidiga tjugoårsåldern släppte Tone några album till fram till 1996, då hennes sista skiva kom ut i butikerna. Efter det hittade hon kärleken Magnus, och paret flyttade till Nyköping och fick barn tillsammans. Det var också då Tone valde att lägga artistkarriären på hyllan, även om hon fortsatt sjunga i olika konstellationer och emellanåt dyker upp och sjunger sin gamla hit med Tommy Nilsson.

– Jag lade av med musiken för att kunna vara hemma med barnen. Det var ett medvetet och väldigt skönt beslut, säger Tone Norum som först på senare tid börjat ta upp musiken på allvar igen.

The Storytellers – Lyssna med Markiz
5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Slå på ljud

Utvald läsning