Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Därför älskar vi Tousin “Tusse” Chiza – 6 citat vi aldrig glömmer

18 maj, 2021 
Vänster: Tusse sjunger. Höger: Tusse ser glad ut med öppen mun och knäppta händer.
På tisdagen är det äntligen dags för semifinal i Eurovision Song Contest 2021 och på scen står ingen mindre än vår folkkära Tousin “Tusse” Chiza. Tusse har verkligen tagit sig in i svenska folkets hjärtan – och vi förstår varför. MåBra har samlat sina favoritcitat med stjärnan.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Framgångssagan om melodifestivalvinnaren Tousin "Tusse" ChizaBrand logo
Framgångssagan om melodifestivalvinnaren Tousin "Tusse" Chiza

Tusse har trots sin unga ålder, på bara nitton år, blivit en av de starkast lysande stjärnor i vårt avlånga land senaste åren. Trots sin unga ålder har Tusse både mer självdistans, driv och ödmjukhet än de flesta. Om du inte redan håller med oss kommer du strax förstå vad vi menar. Vem kan inte älska Tusse efter dessa uttalandena?

6 citat från Tusse som vi aldrig glömmer

“Nu vill jag bara ha kul och känna att jag är där och njuter. Och att jag får nån där ute som kollar att tänka till lite och känna att den här låten behövs och budskapet behövs. Att vi kan dela med oss av den kärlek som vi känner på scen.”

Tusse har nått stor framgång under sin tävlan med låten Voices men trots det har vägen till Eurovision inte varit helt lätt. Han har fått utstå bland annat rasistiska påhopp och haft röstproblem som hade kunnat äventyra hela hans medverkan. Trots motgångarna lyser hans positiva inställning till livet igenom när han pratar med Aftonbladet om tankarna inför kvällens semifinal – och inställningen smittar av sig enda till oss.

Annons

“Jag känner att jag har något slags respekt för livet. Jag vill ta tillvara på varje dag och varje möjlighet jag får på grund av det jag gått igenom. För jag vet ju att allt kan gå förlorat från en dag till en annan. “

Tacksamhet inför livet och ödmjukhet är kanske två av de viktigaste egenskaperna att besitta. Tusse flydde till Sverige som sjuåring från sitt födelseland Kongo-Kinshasa, kvar i hemlandet blev hans biologiska föräldrar. Hans mamma hann han aldrig återse då hon dog 2016. Tusse vet helt enkelt en del om livets mörka sidor och det visar han med det här citatet till MåBra. Detta får oss bara att bli ännu mer imponerade av hans framgångar och inspirerade av hans inställning till livet.

“Det är superviktigt för mig att ta studenten. Jag har fått så många möjligheter och skolan är en av de största. Tar jag inte den här chansen har jag liksom bara mig själv att skylla sen.”

Trots sina stora framgångar med musiken är det viktigt för Tusse att prioritera skolan. Han har i flera intervjuer pratat om hur viktigt det är att gå klart skolan och om hur han studerar mellan repetitionerna inför Eurovision, detta för att kunna ta sin gymnasieexamen. Tusse är sannerligen en sann inspiration för alla ungdomar.

Annons

“...Jag är också så glad över att jag vågade gå in i allt det här som mig själv och komma ut som mig själv efteråt.”

Att våga vara sig själv och speciellt att våga vara själv inför ett helt land måste krävas stort mod. Både när Tusse tävlade i Talang, Idol, Melodifestivalen och nu i Eurovision har han delat med sig av både sin livsberättelse och personligt – något han också bekräftar i en intervju med MåBra. Hans mod inspirera oss, minst sagt.

“De sprider så mycket kärlek och det ger mig jättemycket energi. Det känns som att vi gör det här tillsammans… Jag känner så mycket stöttning och blir verkligen jätteglad över det.”

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Tusse om tacksamheten han känner till alla vänner och fans, något han har pratat om många gånger. Långt ifrån alla storstjärnor är bra på att tacka och sprida kärlek till sina fans. En väldigt fin egenskap!

“Utan att ha sett dem så kan jag säga ’Can't stop us now, forget the haters’”

Uttalande till Aftonbladet kommer som svar på vad Tusse känner inför de rasistiska hatkommentarer som han har fått motta på Eurovision Instagramkonto. “’Can't stop us now, forget the haters” (kan inte stoppa oss nu, glöm hatarna), är en rad från Tusses låt Voices som han tävlar med i Eurovision. MåBra imponeras över Tusses inställning till hatet, heja dig Tusse!

Annons