Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Coachen från SVT: Vardagsmotion är bästa träningen!

10 mar, 2020 
Kvinna som vardagsmotionerar och tycker det är bästa träningen
Ibland behöver det faktiskt inte vara så komplicerat att träna! Enklare än vardagsmotion blir det inte! Här tipsar coachen från Svt:s Bästa träningen om vad du kan tänka på.
Annons

Cassandra Spoonberg är en av coacherna i Svt:s program Bästa träningen, där fyra olika otränade par blir coachade i olika träningsformer – kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion. Cassandra coachar paret som provar på vardagsmotion.

Cassandra Spoonberg, vardagstränings-coach i svt:s bästa träningen

Varför tycker du just vardagsmotion är så bra?

– Vardagsmotionen finns runt omkring dig hela tiden! Det är en träningsform som de allra flesta har möjligheter till att utföra. Vardagsmotion kan vara att välja trapporna, leka med dina barn eller att göra en del av din transport mer aktiv vilket gör det till en väldigt tillgänglig träningsform. Den kan också vara ett sätt för att minska ditt stillasittandet under dagen vilket har positiva effekter på din hälsa.

Hur fastnade du själv för just vardagsmotion?

– För mig är vardagsmotion ett sätt att transportera mig, ett sätt att komma ut och en komplettering till min övriga fysisk aktivitet. Jag har fastnat för vardagsmotion på grund av enkelheten och de tydliga effekterna det har på mitt egna mående.

Annons

Vem passar det att vardagsmotionera?

– Alla! Om du vill komma igång med din fysiska aktivitet är det en relativt låg tröskel och om du vill öka på din redan befintliga träning är vardagsmotion ett bra komplement, träningsformen passar helt enkelt de allra flesta!

Vilka är de största utmaningarna med vardagsmotion?

– Största utmaningen med att arbeta med vardagsmotion är att effekten av denna träningsform underskattas och därför inte utförs/prioriteras.

Hur mycket vardagsmotion krävs för att få resultat?

– De största hälsoeffekterna får de som byter en inaktiv livsstil mot en mer aktiv livsstil. För många blir vardagsmotion något som ersätter stillasittande vilket har positiva hälsoeffekter för alla oavsett övrig fysisk aktivitet.

Hur gick det för paret du coachade i Bästa träningen?

– Hur det gick för Edna & Tobias får du se i programmet!

Foto: TT & Svt

LÄS MER:

Experten i Svt:s Bästa träningen: Därför ska du börja yoga

9 anledningar att springa – Löpcoachen i Bästa träningen tipsar!

Svt:s nya program Bästa träningen – uppföljare till Bästa dieten

 

Annons