Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Christina Schollin och Hans Wahlgren firar diamantbröllop – 60 år som gifta

23 dec, 2022 UPPDATERAD 10 jan, 2023
Hans Wahlgren Christina Schollin då och nu
För 60 år sedan slog bröllopsklockorna för Hans Wahlgren och Christina Schollin. Diamantbröllopet kommer att firas stort med en pampig fest – så även Schollin som fyller 85 år.
"En glittrande jubileumsfest för att fira livet och kärlek", skriver födelsedagsbarnet på Instagram.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det har gått 60 år sedan skådespelarna Christina Schollin och Hans Wahlgren sa ja till varandra – därmed firar paret diamantbröllop tillsammans. Som om inte det vore nog har de dessutom fyra familjefödelsedagar att fira i december.

Se också: 5 saker om Christina Schollin som du kanske inte visste

5 saker om Christina Schollin som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Christina Schollin som du kanske inte visste

Som en hyllning till deras kärlek har Christina Schollin lagt upp bilder på Instagram från den storslagna bröllopsdagen 1962. Där syns det nygifta paret sprudla ikapp, följt av ett bildregn från deras liv tillsammans genom olika decennier.

"För 60 år sedan gifte vi oss i Boo kyrka och hade bröllopsmiddag i vårt alldeles nyinköpta hus Björkhaga!", berättar Schollin i inlägget och fortsätter:

Annons

"I dag får vi fira litet på Saltsjöbadens rehab där jag ligger med min brutna fot."

Ramlade och bröt foten i Spanien

Det var tidigare i december som Christina Schollin föll handlöst i marmortrappan hemma i huset i spanska Nerja. Det gick så illa att hon bröt foten och fick flera frakturer i ankeln. Väl hemma i Sverige väntade både operation och rehabilitering – och där är hon nu.

Men en bruten fot är ingenting som stoppar Schollins planer på att fira både diamantbröllop och födelsedag med pompa och ståt:

"26/12 på annandagen då fyller jag 85 år, så då blir det stor fest på Skeviks gård. En glittrande jubileumsfest för att fira livet och kärlek", avslutar hon sitt inlägg.

Christina Schollin och Hans Wahlgren med barnen Peter och Niclas 60-tal
Christina Schollin och Hans Wahlgren med sönerna Peter och Niclas i Malmö på 60-talet.

Så träffades Christina Schollin och Hans Wahlgren

Innan de blev man och hustru hade Hans Wahlgren och Christina Schollin varit ett par i tre år.

Annons

I TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts” från 2021 berättade makarna hur det gick till när de träffades för första gången, skriver Expressen. Det var på en te-bjudning hemma hos Schollins kusin och skådespelarkollega Helena Brodin.

– Vi var ju teaterelever båda två, vi hade ett fruktansvärt teaterintresse, så vi pratade mycket teater. Alla gick hem, men vi blev kvar där. Vi kysstes emellanåt också, berättade Hans Wahlgren i programmet.

Mellan dem sa det mer eller mindre "klick".

– Vi fann varandra direkt. Allt var så enkelt och naturligt. Där var han, mannen jag skulle tillbringa resten av livet med, sa Christina Schollin i programmet då.

4 Wahlgren/Ingrosso/Schollin födelsedagar i december

December månad innebär ofta stohej hemma hos familjen Wahlgren/Ingrosso/Schollin. De firar nämligen fyra födelsedagar inom loppet av en vecka! Den 23 december fyller Christina Schollin, på självaste julafton fyller Pernilla Wahlgren och på nyårsafton fyller båda festprissarna Oliver och Bianca Ingrosso år. I år anordnade Christina Schollin, sitt brutna ben till trots, världens fest – tema glitter! Se de fina bilderna här:

Annons