Charlotte Perrellis sjukdomsbesked: ”Man blir livrädd”

Charlotte Perrelli
5 saker om Charlotte Perrelli du kanske inte visste
0:38

Efter reklamen: 5 saker om Charlotte Perrelli du kanske inte visste

(0:38)

Slå på ljud

Livet verkar rulla på i full fart för sångaren Charlotte Perrelli. Familjelivet med sönerna och kärleken med maken Anders Jensen blomstrar för fullt och hon är i full gång med musikkarriären efter sommarsemestern. Det är på Charlottes blogg som vi får följa hennes liv med familjen och hennes upp och nedgångar i livet. Nu delar den folkkära artisten med sig av en hemsk upptäckt – nämligen en knöl i bröstet.

Charlotte Perrelli berättar om knölen i bröstet

Det var i ett nytt blogginlägg som Charlotte Perrelli öppnade upp om knölen i hennes bröst och hur livrädd hon blev efter upptäckten. Artisten hade känt knölen i ett par månader och hon hade beslutat sig för att gå till läkaren.

Jo mycket riktigt. Det är en knöl och den sitter i bröstet. Sjukt stressande. Undersökning, Mammografi, ultraljud, biopsi

Vidare berättar Charlotte att hon slapp det sistnämnda för nu har hon fått det lugnande beskedet att det inte var en tumör i bröstet.

Jag slapp det sista för de såg på bilderna idag att det inte var en tumör. Det beskedet .. puh. Vilken lättnad. Det som längs vägen gjorde mig något lugn var att jag gjorde mammografi nu i april …. Vilket betydde att min ”knöl” som var 1 cm stor hade varit i första stadiet (om det inte hade spridit sig. ) vilket är tidigt och lättare att få bort.

Charlotte Perrellis mäktiga arv – idylliska släktgården i Småland

”Man vill inte drabbas”

Artisten förklarar vikten i att inte hoppa över mammografin och att man ska ta vara på den tiden och ta det på allvar. För om det upptäcks i tid så finns det goda chanser att man klarar sig igenom det.

När man har nära vänner som inte klarat kampen, har vänner som just nu slåss. För sitt liv. Då vill man inte drabbas. Så otroligt läskigt och hela processen spelas upp som en film för dig om och om igen och jag har varit livrädd för att jag ska dö sedan jag fick knölen bekräftad av läkare.

Hon avslutar sitt blogginlägg med att även om hon vet att prognosen för bröstcancer är god så är det inte något man vill få och att hon är så tacksam över att hon är frisk i dag och får vara kvar ett tag till.

När spänningen släppte efter att ha varit ganska rädd och sovit dåligt, när det faktiskt gick in att det var fettvävnad så brast det för mig. Och för Anders. Puh, vilken pärs. Livet är så skört. Va rädda om er.”, avslutar hon med.

Foto: TT

Utvald läsning

5 saker om Charlotte Perrelli du kanske inte visste
0:38

Efter reklamen: 5 saker om Charlotte Perrelli du kanske inte visste

(0:38)

Slå på ljud