Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Charlotte Perrelli om maken Anders hälsa: "Har sagt åt honom"

16 feb, 2021 
Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen.
2020 var inget toppenår för musikbranschen – inte ens för en storstjärna som Charlotte Perrelli. I dokumentären Charlotte Perrelli: Året som förändrade allt berättar hon om familjens hälsa, inställda jobbuppdrag och sin hatkärlek till Melodifestivalen – där hon snart är med igen.
Annons
Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisenBrand logo
Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisen

Det är 21 år sedan Charlotte Perrelli, 46, tog både Sverige och Europa med storm med låten Tusen och en natt/Take me to your heaven. Efter det har hon vunnit Melodifestivalen med låten Hero 2008, och deltagit igen med The Girl 2012 och med Mitt liv 2017. På lördag är hon med igen – med låten Still Young.

– Jag vill alltid tro att man inte har gjort det bästa, att man har det framför sig, att det finns en ännu bättre låt där framme som inte har levererats än, berättar hon i dokumentären Charlotte Perrelli: Året som förändrade allt.

Dokumentären låter oss följa schlagerstjärnan under coronapandemin, och vi får ta del av hennes liv under en tid som slagit oerhört hårt mot musikbranschen.

– Sedan corona kom in i bilden är jag helt sopren – allt är bortplockat, säger hon.

Charlotte Perrelli och familjen i coronakarantän

Nästan från en dag till en annan slutade bokningar att komma in, och alla framträdanden och turnéer som var planerade ställdes in.

Annons

– Det finns inga förfrågningar, det finns inga jobb, det finns ingen förhoppning om att kunna genomföra nåt eller tankar kring hur man skulle kunna göra det, säger Perrelli våren 2020, i dokumentären.

Under första tiden av coronapandemin satte sig familjen i karantän i sitt hus i Åre, då sonen Angelo har nedsatt lungkapacitet och sonen Alesso har astma. Där fick Charlotte helt byta bort schlagerhatten mot en lärar- och mattants-hatt, och försöka få vardagen att gå ihop för alla familjemedlemmar.

Charlotte Perrelli är med i Melodifestivalens tredje deltävling lördagen 20 februari.
Charlotte Perrelli är med i Melodifestivalen lördagen 20 februari.

– Jag vet att det är många som har haft det mycket, mycket värre, men jag tycker att det har varit lite knepigt faktiskt, säger hon.

Perrelli om Eurovision och Melodifestivalen

Trots att Charlotte är en av våra största schlagerstjärnor beskriver hon sin relation till Melodifestivalen och Eurovision Song Contest som en hatkärlek utan dess like.

Annons

– Jag älskar de här sammanhangen. Det vore konstigt annars, det är ju de som lyft fram mig. Samtidigt är det otroligt jobbigt, man blir väldigt iakttagen och omskriven och det handlar väldigt sällan om musiken, det handlar ofta om mig som privatperson och om saker jag inte kan påverka, säger hon

Det gör att hon drar sig för den typen av stora sammanhang. Samtidigt känner hon att det är svårt att bli något annat än en "Mello"-artist när det är där man har slagit igenom. Att bli en "creddig" artist är något hon fått lägga åt sidan.

– Jag skulle aldrig mer vara med i Melodifestivalen, det har jag sagt åtskilliga gånger och det har varit fel förut. Nu står jag här igen inför det faktum att jag ska vara med igen, säger hon i dokumentären, som finns att se på discovery+.

Barnen är viktigast – sen jobbet

Charlotte Perrelli är gift med Anders Jensen sedan 2015 och de har två söner ihop. Charlotte har två söner från ett tidigare äktenskap, och Anders en dotter. Charlotte har tidigare berättat att hon drabbats av flera missfall. Barnen är det absolut viktigaste i Charlottes liv.

Annons

– Jag tycker att hela livet går ut på att barnen ska ha det så bra som möjligt, uppleva saker, ha roliga stunder och lära sig att uppskatta, säger hon.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen med barnen.
Charlotte Perrelli och Anders Jensen med barnen Adrian, Alvin, Alessio på biopremiär i februari 2020.

Och trots att både Charlotte och barnen är vana vid att hon lever ett liv med många resor och turnéer är det jobbigt ibland, när något av barnen ringer och behöver stöd när hon verkligen inte kan prata.

– Jobbet får aldrig bli viktigare, få då tror jag att man är ute och cyklar lite.

Anders Jensen och utmattningen

Charlottes make, Anders Jensen, beskrivs som en arbetsmyra. Två gånger har han gått in i väggen. En gång ordentligt, en gång har han varit på väg dit igen.

– Han har haft hjärtflimmer. Det är så att folk över honom har sagt åt honom att han inte får jobba så mycket, säger Charlotte, som själv upplevt utmattningssyndrom på nära håll.

Annons

Anders själv hittar gärna återhämtning i familjens hus i Åre:

– Det har blivit vår rekreationsort. Här landar vi på ett sånt sätt. Vi har inga datorer uppkopplade, vi skippar mobiltelefonerna, är ute i naturen och rör oss hela dagarna, säger Anders Jensen i dokumentären.

Och trots att det har varit ett tufft år för familjen lyckas Charlotte hålla humöret och hoppet uppe, och hon är laddad inför en ny omgång av Melodifestivalen.

– Jag har kommit till en plats där jag inser att det inte blir bättre av att gräva ner mig. Jag blir inte lyckligare av att tycka att livet suger. Det är bara att bita ihop och stånga sig igenom varje situation så gott man kan.

Foto: TT

Annons