Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carolas lycka i relationen med sonen Amadeus: ”Upprättelse”

28 feb, 2023 
Efter en tuff tid hittade Carola Häggkvist och Amadeus Sögaard tillbaka till varandra.
Nu berättar artisten om upprättelsen som hon känner efter förändringen i relationen.
Annons
5 snabba med Carola om artisterietBrand logo
5 snabba med Carola om artisteriet

Amadeus Sögaard, 25, föddes verkligen in i rampljuset. Under 90-talet var hans mamma och pappa, Carola Häggkvist och Runar Sögaard, ett av Sveriges mest omskrivna par. Under årtiondet avlöste löpsedlar och rubriker om deras familjesituation varandra, från det att de gifte sig 1990 till att skilsmässan var ett faktum 2000.

Och långt efter det, för den delen.

Två innan det tog slut fick de sonen Amadeus, och har har genom åren berättat hur det var att växa upp under och efter tiden för föräldrarnas separation.

– Om du har problem inom familjen så stannar det inom familjen för 99 procent av befolkningen. Våra problem har kommit ut överallt, och är inte askul. Så det har snarare varit så att man blivit sårad på det sättet, att så här: ”Jag ska inte behöva vara 13 år och medla mellan er”, säger han i TV3-dokumentären Amadeus – mer än en son och tillägger:

Annons

– Det tärde på mig mycket då. Att behöva vara den som någonstans tröstar båda föräldrarna, att behöva växa upp tidigt.

Carola om tuffa tiden med Amadeus

I helgen besökte Carola Häggkvist, 56, talkshowen Carina Bergfeldt och då berättar hon om hur relationen med sonen sett ut under åren.

– Jag älskade babytiden. Han var så mysigt och följde med. Men sen blev det tuffare, för det blev mer fotboll och inrikting på pappa/son-aktiviteterna. Det har varit lite speciellt, säger hon och medger att hon känt sig utestängd under perioder.

Sedan dess har de pratat ut om det, och relationen i dag är stark.

– Det är en otrolig upprättelse, som har mycket med hans ålder, mognad och frihet att göra. Jag har bara varit tvungen att lita på att sanningen ska segra, och då menar jag att inte bli baktalad och sådär, säger hon.

Amadeus hyllning till mamma Carola

Fotbollsintresset fins så klart kvar för Amadeus Sögaard. Han spelar nu i IF Brommapojkarna, som precis tagit klivit upp i Allsvenskan, den högsta serien i Sverige.

Annons

Men han har också valt att följ i sin mammas fotspår som musiker. Han släppte musik för första gången 2021, och sedan dess har det kommit några låtar per år. Och i sin musik har han sjungit om sina föräldrar, och smugit in en hyllning till sin mamma:

”Sett varenda scen,
morsan i Aten,
ja, det kändes som en evighet”

Så sjunger han i Säg mig hur jag mår?.

– Hahaha vi satt och garvade jag och Carl-Philip för det blev så sjukt hands on. Vi satt där: ”Vad rimmar på scen, jo Aten!” och jag var ju faktiskt med mamma när hon tävlade där med Evighet. Det blir lite så att de som fattar de fattar, kul att du hörde det, har han förklarat för Aftonbladet.

Carola Häggkvists stilresa genom årenBrand logo
Carola Häggkvists stilresa genom åren

Foto: TT

Annons