Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Marie Picasso bytte namn efter hjärntumören

27 feb, 2023 
Marie Picasso/Shanta Liora
Efter segern i Idol 2007 försvann Marie Picasso från rampljuset.
I dag använder hon ett annat namn, Shanta Liora, och tycks ha lämnat musikkarriären bakom.
Annons
Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

Det var 2002 som Sverige fick upp ögonen för Marie Picasso. Hon kom in som joker i realityprogrammet Big brother. Innan dess hade hon påbörjat sin karriär som artist och var då verksam i Tyskland.

Fem år senare ställde hon upp i Idol, och vann hela tävlingen. I finalen stod hon mot Amanda Jenssen och fick spela in vinnarlåten This moment.

Opererades för hjärntumör

Det blev dock inget jätteframsteg i karriären. Hon led nämligen av intensiv huvudvärk som var kunde vara så stark att hon kräktes.

– Tänk dig att du har vanlig huvudvärk, och så tar du det gånger 100. Den blir så stark att ansiktet hänger. Och sedan har du det konstant. Det var en extrem prövning att prestera under de omständigheterna, har hon sagt i podcasten Värvet.

Johan Petré och Shanta Liora på Noppes sommarfest 2019.
Johan Petré och Shanta Liora på Noppes sommarfest 2019.

Det skulle dröja fram till 2010 innan hon fick veta vad det berodde på, och det visade sig att hon hade en hjärntumör. Hon stod inför valet att göra en riskfylld operation eller låte det vara.

Annons

– Jag kommer ihåg att jag sa att det gör inget om jag dör, bara de tar ut det här, säger hon i podcasten.

Bytte namn till Shanta Liora

Hon heter egentligen Marie Pettersson och tog artistnamnet Marie Picasso efter familjens kungspudel, som hette Picasso. Efter operationen tog hon ett nytt artistnamn, och går nu under Shanta Liora.

Idol borde ha varit den lyckligaste tiden i mitt liv, det är en sak man får göra en gång i sitt liv. Men när jag tänker tillbaka på den tiden känner jag bara ångest. Total ångest. Och för mig är det svårt att gå vidare och skriva egen musik som kommer inifrån och göra det här på mitt sätt, och ha ett gammalt namn som står för så mycket sorg och så mycket ångest för mig, har hon tidigare berättat i Nyhetsmorgon.

Sedan nystarten har Shanta Liora släppt ett par singlar, och ställde upp i Maltas version av Melodifestivalen som låtskrivare till Alive, framförd av Jasmine Abels, men sedan dess har det varit tyst från henne.

Foto: TT

Annons