Carola Häggkvist rasar mot reglerna – stöttas av vännerna

01 sep, 2021 
Carola Häggkvist.
Carola är arg på regeringen och den inkonsekvens hon upplever kring de rådande restriktionerna vid konserter.
Och hon vill ha svar!
Annons
Carola Häggkvist stilresa genom åren
Carola Häggkvist stilresa genom åren

I slutet av september är det dags för Bokmässan i Göteborg igen och 2 000 personer väntas bli insläppta. Men för sittande publik inomhus vid exempelvis konserter gäller fortfarande restriktioner på 300 personer.

Carolas ilska mot restriktionerna

Det här är något som upprör artisten Carola Häggkvist. Hon tar till Instagram och kräver en ändring.

”Nej NU FÅR DET VA NOG!! Var är logiken? Var med och lajka om du håller med. LYSSNA GÄRNA så förstår du mitt inlägg. Har väntat på att lägga upp det här i en vecka nu för det kokar på insidan av mig när jag hör den oerhört tydliga orättvisan och inkonsekvens från regeringen ang ANTAL PUBLIK/FOLKMASSA man får vara på olika platser (gallerior, tåg och buss, flyg, nöjesparker och nu mässarrangörer - där det alltså INTE ingår ett publik tak) och hur de resonerar kring det! Man blir mörkrädd”, skriver hon och delar ett klipp från ett nyhetsinslag om just Bokmässan.

Annons
Läkare upptäckte att något var fel.

Hon menar att kulturevenemang kan ha större koll på publiken än exempelvis en bokmässa.

”Att gå in på teater, konserter med platsbiljett under väldigt mycket större ordnade förhållanden än på en bokmässa där folk får gå upp till omkring 2000 pers inomhus - medan vi får vara 300 personer inomhus!!! Stillasittande också, på samma stol, där vi lämnar plats med tomma stolar för att ta hänsyn till fhm regler. Varför denna inkonsekvens och inkompetens? Blir så enormt förvirrad och provocerad över hur kultur och nöjesbranschen behandlas! Man fattar inte hur de tänker”, skriver Carola och kräver en förklaring.

Vännernas stöttning

Och hon är inte den enda som är upprörd. Flera artist- och nöjeskollegor sluter upp i kommentarsfältet.

”Håller verkligen med dig!! Det är hårresande ologiskt och degraderande till synes utan minsta eftertanke. V a r f ö r denna galna inkonsekvens ?????? NU FÅR DET VARA NOG”, skriver Sonja Aldén.

Annons

”Precis så. Tack för bra redogörelse”, tycker Gabriel Forss.

”Tack Carola!!! Håller verkligen med” skriver Sanna Nielsen.

Annons