Carola Häggkvist om skadan som orsakade kollapsen

Carola Häggkvist.
Carola Häggkvist stilresa genom åren
0:50

Efter reklamen: Carola Häggkvist stilresa genom åren

(0:50)

Slå på ljud

I våras var den stora ikonen Carola Häggkvist med i Let's dance och allt såg riktigt bra ut. Juryn var imponerad och tittarna röstade henne och danspartnern Tobias Karlsson vidare vecka efter vecka.

Men i slutet av april hoppade hon plötsligt av programmet.

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Let's Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”, skrev hon på Instagram då.

Gammal skada bakom nederlaget

Carola gästade nyligen Nyhetsmorgon, och i programmet pratar hon mer om vad som föranledde avhoppet. Det visar sig vara att en gammal ledbandsskada ligger bakom det hela.

– Jag valde att inte göra en operation och sen så tackade jag ja till Let’s dance. Det var väl egentligen det som också triggade i gång allting annat i min kropp, säger hon i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Jag tycker ju om att använda kroppen så jag vill ju bli stark men sen så... Du vet, man snyggar till sig, målar sig lite och så tycker man att det funkar. Men om jag ska dansa så igen någon gång så måste jag nog träna lite bättre.

Läkarens reaktion

Något fel på kroppen var det dock inte innan programmet, men under våren började hon få problem, och till sist märkte en läkare av att något inte stod rätt till.

– Jag var ändå i okej form innan, men det var när kramperna kom på nätterna och jag inte kunde sova och jag skulle ringa efter doktorn efter lite mer, någon slags magnesiummedicin, och han frågade: ”Men är du okej?”, berättar hon och fortsätter:

– Då kom tårarna för att då var det allt möjligt, att man var ensamstående med Zoe och att jag hade ont väldigt mycket och jag är en sån där som biter ihop då, men någonstans gick det inte.

Svenska folket kommer trots problemen få se mer av Carola Häggkvist snart, i SVT:s Stjärnorna på slottet.

Foto: TT

Utvald läsning