Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Det gör Carina Bergfeldt och maken alltid innan planet lyfter

05 apr, 2023 
Carina Bergfeldt och maken Jesper Zølck och en bild på ett av deras sms
Journalisten Carina Bergfeldt är aktuell med sin bok ”En bra dag att dö”. Arbetet med boken har påverkat hennes egen syn på döden, berättar hon i Kulturnytt i P4.
– Varje gång vi flyger skickar vi ett om jag dör-meddelande, säger Bergfeldt i programmet.
Annons

När programledaren Carina Bergfeldt gästade Kulturnytt i P4 nyligen pratade de om hennes egen syn på döden i och med boken ”En bra dag att dö”, som journalisten är aktuell med. I den har hon följt fängelsepastorn Jim Brazzil som varit med på 276 avrättningar i USA.

VIDEO: Carina Bergfeldt och Jesper Zølck - kärlekssaganBrand logo
VIDEO: Carina Bergfeldt och Jesper Zølck - kärlekssagan

I ett inlägg på Instagram utvecklar hon sina tankar, och berättar även att hon och maken, den danska journalisten Jesper Zølck, har en rutin varje gång någon av dem sätter sig på ett flygplan; De skickar alltid ett sms till varandra innan take off.

”I Kulturnytt i P4 pratade vi om vad alla samtal om döden har gjort med mig, och sanningen är att det gjort mig väldigt medveten om att vi lever en minut och är borta nästa. Jag berättade om Jespers och mina ”om jag dör”-meddelanden, som vi skickar till varandra varje gång någon av oss flyger.(Och eftersom han har barn i två länder så blir det rätt ofta.)”, inleder Carina Bergfeldt inlägget.

Annons

Hon har också delat skärmdumpar på flera av makarnas sms till varandra. Där uttrycker de bland annat sin kärlek för varandra och saker de är tacksamma för i livet.

”Lämnar inte saker osagda”

”Ingen av oss har någon dödslängtan, men som pastor Jim (fängelsepastorn reds. anm) säger ska man vara okej med tanken på att vi en dag ska försvinna – och agera efter den. På det här sättet lämnar vi inte saker osagda, och jag gillar känslan när jag sätter på flight mode på telefonen att om det skulle hända så fick jag någon fint sagt innan jag försvann”.

Carina skriver att ”det är något lugnande i det” och forsätter:

”Det är något lugnande i det. Jag är glad att jag har en man som är orädd för att prata om döden. Vi har avhandlat testamenten och livförsäkringar och vad som händer med Hamilton om vi båda dör och den känslan gör mig inte stressad, utan bara lugn”, avslutar hon inlägget.

SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gått
Annons