Camilla Läckbergs om viktkomplexen – och hånen efter Skavlan

Camilla Läckberg i Skavlan

Det blev allt annat än en fin Alla Hjärtans dag för författaren Camilla Läckberg och hennes make Simon Sköld. I stället för att spendera dagen med att frossa i choklad och röda rosor oroades Camilla nämligen över vad SVT:s tittare skulle säga när de såg hennes intervju i Skavlan.

”Jag vågade inte på Skavlan själv igår och tillbringade Alla hjärtans dag upplöst i tårar i bävan för allmänhetens kommentarer”, skriver hon på Instagram.

Inlägget kommer efter att flera följare i ett av författarinnans Instagram-inlägg kommenterat Camillas kropp, vikt och utseende i programmet. Nu berättar hon själv om det tuffa året och kampen med viktkomplex.

”Jag har haft mitt mest stressfyllda år på många år 2019. Jag har jobbat, gråtit av stress på så många plan. Och ätit. Och gått upp mycket i vikt.”. 

Hyllar kvinnokroppen

Enligt Camilla själv jämför hon sig ibland med bilder som är tagna på henne under hennes medverkan i Let’s dance 2015 – då träning blev en naturlig del av vardagen. Att gå upp lite i vikt efter en sådan intensiv period, där man använder kroppen som verktyg, kan tyckas fullt normalt, men har förvandlats till ett hjärnspöke för författaren.

”Det skiljer sig ca 20-25 kilo mellan dessa bilder. Jag är på ett bättre ställe idag än då på så många sätt. Men. Ändå låter jag min vikt definiera min lycka och min självkänsla.”, skriver Camilla i sitt inlägg.

Samtidigt vill Camilla skicka ett hoppfullt meddelande till alla kvinnor där ute där hon hyllar kvinnokroppen, precis som den är.

”Må nästa generation kvinnor, våra döttrar, älska sig själva mer i ALLA kvinnokroppens vackra former.” 

Maken Simon Skölds kärlekshyllning

Även maken Simon har reagerat på följarnas kommentarer kring Camillas kropp. I ett inlägg på Instagram hyllar han sin fru och försöker förklara hur sjukt det är att vi lägger så pass stor vikt vid hur vi ser ut.

”Älskar min fru, hon är smart, rolig och så jävla vacker att hon inte ska behöva spendera en sekund med att må dåligt över sin vikt!”, skriver han och fortsätter:

”Hoppas att de som skrev elaka kommentarer har fått sig en uppläxning av folk i sin närhet!”

Foto: TT

Läs mer:

Camilla Läckberg om viktångesten inför galafesten

Camilla Läckbergs nya insikt om 3-åriga dottern Polly

Camilla Läckbergs tårar efter orden om pappan

Utvald läsning