Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Bobby Oduncu – ”Gud förlåter mord, men inte homosexualitet”

02 aug, 2021 
Bobby Oduncu och Nisti Sterk
I nya dokumentären Who the fuck is Bobby? berättar stjärnfrisören om att komma ut för sina djupt troende föräldrar, och hur bristen på acceptans för den han är lett till att han hamnat snett i livet. Bobby gästas också av konditorn Roy Fares som berättar om hur han kom ut för sin familj.
Annons
5 saker om Bobby Oduncu som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Bobby Oduncu som du kanske inte visste

Framgångsrika kändisfrisören Bobby Oduncu, 45, är syrian/assyrier, född och uppvuxen i Södertälje med sin familj bestående av mamma, pappa och syster. I nya dokumentären som ligger på SVT Play och som är gjord av Stêrk productions, berättar Bobby om hur han kämpat med att förstå och dölja sin sexuella läggning samt hur det var att komma ut till sin strikt kristna ortodoxa pappa.

Bobby Oduncus pappa ville bota hans läggning

I dokumentären är Bobby mycket rak med sina föräldrar, och förklarar hur jobbigt han tycker det har varit att inte bli accepterad och älskad för den är. Han berättar också för Expressen att han med Who the fuck is Bobby? vill nå ut till andra föräldrar.

– Jag vill få föräldrar i allmänhet att bara lyssna på sina barn. Misstänker en förälder att ens barn är exempelvis gay, visa det. Tyck att det är okej. Sträck ut en hand.

Något Bobbys föräldrar inte gjort framgår det i dokumentären, även om man menar att han fått mycket kärlek, så har han aldrig blivit fullt accepterad för den han är. Pappa ville till och med skicka honom till ett kloster för att ”botas”.

Annons

– Jag fick höra från släktingar att ”du vet att det är så här va? Att Gud förlåter allt men inte homosexualitet”, berättar Bobby och fortsätter:

– Gud förlåter mord, bara du ber om förlåtelse, men inte homosexualitet.

Bobby Oduncus mamma – ” jag bad till Gud att han ändrar sig”

Vid flera tillfällen berättar Bobby i dokumentären hur hans mamma varit en enorm stöttepelare. Men även hon har haft svårt att acceptera Bobbys läggning.

– Jag bad och bönade till Gud att hjälpa mig, att han kan ändra sig eller så. Men nej… Det går inte, berättar Bobbys mamma.

Pappa har haft ännu svårare att förstå, och berättar i dokumentären hur han skäms för sin son när han pratar med släkt och vänner.

– Så länge jag lever, tills jag begravs, kommer jag inte acceptera den vägen, säger han till Bobby.

Senare har dock mamma kommit att acceptera och älska sin son precis som han är. I dokumentären berättar hon om ett tillfälle då två kvinnor pratat om Bobbys giftermål med Jimi Bennet, 27, på bussen.

Annons

– Jag gick fram till dom och sa ”Vet du, det är min son”. Dom svarade ”Va, är det din son? Skäms du inte? Varför gjorde han så?”. ”Nej sa jag. Det är han som bestämmer. Han är född så.”, berättar hon.

Roy Fares om att komma ut – "hela mitt liv var en lögn"

Stjärnkonditorn Roy Fares är en av många välkända ansikten som klipper sig hos Bobby. Han berättar om sina reaktioner från sina egna föräldrar när han själv kom ut som homosexuell.

Roy Fares
Stjärnkonditorn Roy Fares. Foto: Eero Hannukainen/TT.

– Min pappa var rätt så här ”det är vad det är”. Men vi pratar inte jättemycket om det och jag har heller inget krav att jag vill pusha det. Det viktigaste för mig är så här… Jag orkade inte ljuga längre. Jag orkade inte ljuga om vem jag är. Jag orkade inte ljuga längre för mina föräldrar som jag älskar, var jag är, vem jag umgås med, hur jag mår. Hela mitt liv var en lögn, berättar Roy för Bobby i dokumentären.

Annons

Roy Fares mamma – "Du har dödat mig!"

Han beskriver vidare hur han inte kunde ta emot föräldrarnas kärlek under tiden de inte visste om hans läggning, då han trodde att den inte hade funnits om de vetat hela sanningen. När han till slut bestämde sig för att komma ut ringde han sin mamma.

– Hon tog det inte bra. Hon bara: ”Du har dödat mig!” *Klick*. Så här en ultradramatisk mellanösternkvinna. Men så tänkte jag efter – varför reagerade hon så här? Och då kom jag på det att lika mycket som min dröm raserades, så gjorde även hennes det. Med barn och hela den här traditionen, stort bröllop och så vidare. Så jag mer i stället ”okej, men jag får ge det tid”.

Andra som dyker upp i dokumentären är bland annat artisten Carola, medieprofilen Carolina Gynning och kollegan Zübeyde Simsek.

Annons