Blondinbella: När ska "duktiga" kvinnor få skörda frukten av allt slit?

Nyligen blev bloggaren och entreprenören Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 27, kritiserad efter ett inlägg om sin lyxiga skidresa till Alperna.

I sin blogg skrev hon då:

”Jag har inte behövt ta på mig pjäxorna själv en enda gång och hotellet kör ner oss till liften, bär ut våra skidor och när vi har åkt färdigt så ringer vi hotellet och då hämtar dom allt igen. Vi hoppar ut pjäxorna till våra vanliga skor och så tar dom hand om allt. Det är en annan typ av skidresa jämfört med när jag var barn men jag älskar när livet är bekvämt”.

Läs också: Isabella Löwengrip: ”Att få Gillis är det bästa jag varit med om!”

Isabella separerade nyligen också från sin man, Odd Spångberg, och efter skilsmässan valde tvåbarnsmamman att betala för tjänster i hemmet.

”Så fort min exman flyttade ut tog jag in hjälp med markservicen” skrev hon i bloggen.

Hon har nu anställt ett team av personal som dagligen hjälper henne med allt från städning, matlagning, trädgård, sminkning, hår och klädval, något bland annat Expressen har skrivit om.

 

Läs också: Isabella Löwengrip: Jag tänker inte vara rädd längre

Nu slår hon tillbaka mot anklagelserna i ett nytt blogginlägg:

”Är det inte lite märkligt att man i Sverige kämpar med att få kvinnor att ta för sig och klättra på karriärstegen, vi applåderar åt dom som står på egna ben ekonomiskt och vi imponeras av kvinnorna som följer sina egna drömmar. Men när man väl får skörda frukterna av det, då är det inte längre okej. Var ska gränsen egentligen gå?”, skriver hon nu.

Bloggaren tycker att det är en dubbelmoral, att samhället uppmuntrar unga kvinnor att göra karriär och våga ta för sig – men hytter med pekfingret så fort det börjar gå bra.

Läs också: 10 kändisars ord om hur de uppfostrar sina barn

Hon menar också att hennes slit genom året har gynnat många fler, något hon är stolt över:

”Under mina 11 år som entreprenör har jag anställt över 100 personer genom åren och bidragit med miljontals kronor till skatt.”

Och hon skäms inte för att hon vill unna sig själv en del lyx under resans gång. Hon ser snarare fram emot en ännu rikare framtid med Tesla-bilar och privatflyg.

”Målet? Att bli en self made billionaire. Det är idag alldeles för få kvinnor som har gjort den resan och det vill jag ändra på. Men bakom finns det enormt med uppoffringar och många timmas jobb och då blir det viktigt med ett samhälle som applåderar längs vägen, inte surar till när man får hjälp med pjäxorna.”

Läs också: Vid den åldern tjänar kvinnor som mest

Foto: IBL

 

Utvald läsning