Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Biggest Loser-Simon: "Jag har varit en beroendeperson"

29 apr, 2019 
AvErika Garmelius
Simon öppnar upp om sina känslor i "Biggest Loser".
I veckans avsnitt av "Biggest Loser" är det många obearbetade känslor som dyker upp för deltagaren Simon. Han berättar hans historia om vad som ledde till övervikten. Tävlingen handlar om att deltagarna måste samarbeta med varandra.
Annons

Det är mycket som händer i veckans avsnitt av ”Biggest Loser”. Lagen löses upp och deltagarna delas istället upp två och två. Malin som vann ett guldmynt förra vecka fick som uppgift att dela upp deltagarna i paren som de kommer att tävla i. Både tävlingen och uppdelningen är något som väcker känslor hos deltagarna.

Tävlingen väcker irritation

I avsnittets tävling är det ett stort fokus på samarbete och att paren måste motivera varandra. Samtidigt börjar många deltagare tänka allt mer taktiskt – och det märks att det snart är halvtid i programmet. De par som vinner är de enda som får rösta i elimineringen, förutsatt att de själva inte är med i elimineringen.

Efter tävlingen är det en del sura miner och en deltagare upplever ett svek från en annan deltagare samtidigt som en del irritationer mellan andra uppstår.

Obearbetade känslor uppstår

Simon upplever bland annat att mycket av hans förflutna, som han inte har bearbetat, börjar komma upp till ytan. Tränaren Mikael menar på att ”Biggest Loser” handlar om att det förflutna ska komma upp och att det ska finnas lugn och ro för att kunna bearbeta det, att det är en del av processen.

Annons

Simon berättar att han sedan ungefär 17 års ålder har varit en beroendeperson, och egentligen bytt ut ett beroende mot ett annat. Från början var det alkohol, sedan droger, därefter mat och på sista tiden har han varit nära ett spelberoende.

– Jag har undvikit det i nästan åtta år och aldrig riktigt bearbetat gamla beroenden, utan har istället blockerat det, säger han i programmet.

”Man känner sig ganska egoistisk”

Vidare berättar Simon att han mår dåligt över att behöva lämna sina två barn och ex-sambo för att vara med i programmet och gå ner i vikt men samtidigt berättar han att det är ju mer än bara en viktnedgång. Han vill börja bli en mer aktiv och engagerad pappa till sina barn.

Pischa pratar med Simon och menar på att han måste sluta skuldbelägga sig själv. Han behöver inse att han inte ska identifiera sig med sin övervikt och nu istället börja blicka framåt. Att inte låta det förflutna dra ner honom, utan vara nöjd över vad han åstadkommer idag. Samtalet med tränaren Pischa stärker Simon.

I nästa avsnitt väntar ännu en tävling för deltagarna samt veckans invägning och eliminering.

Foto: Tv4

 

Läs mer:

”Biggest Loser” 2019: Här är årets alla deltagare 

”Biggest Loser”-premiären: Taina gick upp 60 kilo efter våldtäkten 

”Biggest Loser” 2018: Så gick det sen för deltagarna 

Annons