Bianca om svåra tiden: ”Aldrig skämts så mycket i hela mitt liv”

10 okt, 2019 
Ända sedan Bianca Ingrosso var sju år gammal har hon tampats med ett osunt förhållande till sin kropp. I Helt sjukt på TV4 talar hon ut om sjukdomen och hur den har påverkat hennes liv.
Annons
Bianca Ingrosso om sin bulimi
Bianca Ingrosso om sin bulimi

I juni 2018 debuterade Bianca Ingrosso som värd i Sommar i P1. Programmet blev snabbt det mest nedladdade någonsin, och det som fångade många var att Bianca på ett öppenhjärtigt och utlämnande sätt talade ut om sin tuffa ätstörningsproblematik.

I Helt sjukt på TV4 berättar Bianca nu vidare om sitt osunda förhållande till sin kropp. Hon förklarar att allt började när hon var mycket liten, och att hon sedan tonåren dagligen har kämpat med ätstörningen bulimi. En sjukdom som sitter i huvudet, men som kan ha allvarlig påverkan på hela ens tillvaro.

– Jag minns att jag var sju år och vi var i Thailand hela familjen. Vi skulle plåta semesterbilder för en familjetidning, och jag skulle sätta på mig en bikini på stranden med min mamma. Jag minns att jag grät och absolut inte ville. Jag höll in magen, och ville rida på min mammas rygg för att täcka den när vi fotograferade, säger Bianca i programmet och fortsätter:

Annons

– Jag var 14 eller 15 när jag kräktes första gången. Jag var hemma sjuk, hade kräksjukan, och märkte att jag snabbt gick ner i vikt. Sen blev det ett mönster som jag inte kunde släppa.

Recept.se Nyhetsbrev

Blev upptäckt av sin pappa på toaletten

Till en början förstod inte Bianca att bulimi var en allvarlig sjukdom, utan hon såg det mer som ett självskadebeetende och ett rop på hjälp. I Helt sjukt berättar Bianca nämligen att hon till en början hoppades att hennes föräldrar skulle få reda på att hon kräktes och då tycka synd om henne.

Men jakten på uppmärksamhet förvandlades efter ett tag till ett slugt hemlighetsmakeri, och det var inte förrän Bianca var 19 år som hennes föräldrar fick reda på att hon kräktes.

– Om jag minns rätt så var det min pappa som kom på mig första gången. Jag var i Palma där han bor och varje kväll efter att vi hade ätit middag så gick jag in på toaletten och satte på kranen. Det var ingen som tänkte på det förrän hans fru, Åsa, påpekade att hon inte trodde att jag bara gick in på toa för att kissa. Min pappa öppnade dörren och då stod jag bara mitt i det. Jag har aldrig skämts så mycket i hela mitt liv.

Annons

Kämpar fortfarande med sin bulimi

I dag mår Bianca mycket bättre, men hon sticker inte under stolen med att det bitvis är tufft. Så sent som för ett år sedan var hon djupt inne i bulimin och kräktes flera gånger om dagen.

– Nu förstår jag att min ätstörning inte bara har med utseende att göra, att jag ska vara smal. Det är också någonting som bara jag kan styra över. Bulimin har blivit en trygghet för mig och jag är nog rädd för att släppa på den.

Hör Bianca berätta hela sin historia i Helt sjukt på TV4. Programmet visas den 10:e oktober och finns även tillgängligt på TV4 play.

Vill du prata med någon om ätstörningar eller behöver du stöd? Hit kan du vända dig:

Tjejzonens ätstörningszon
Frisk & Fri: Riksföreningen mot ätstörningar

Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Läs mer:

Bianca Ingrosso drabbad av återfall: ”Bulimin kom tillbaka”

Bianca Ingrosso om kvinnlig onani: ”Varför ska det vara tabu?”

7 svenska kändisar som talat öppet om sin psykiska ohälsa

 

Annons