Bianca Ingrossos viktiga uppmaning till andra influencers

15 sep, 2020 
Bianca Ingrosso har pratat mycket om att hon lider av bulimi. Nu uppmanar hon andra offentliga personer att tänka sig för innan de pratar om sina ätstörningar.
”Nu är jag ganska hård, men det är så det är”, förklarar hon.
Annons
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram

Tv-profilen och influencern Bianca Ingrosso, 25, har varit öppen med att hon lider av bulimi. I sitt hyllade sommarprat 2018 berättade hon om hur tufft det varit att leva med sjukdomen i alla år, att hon insjuknade redan som liten och att återfall förekommer. Och Bianca är långt ifrån ensam. Enligt statistik från Socialstyrelsen har antalet som lider av en ätstörning ökat med nästan 40 procent de senaste tio åren.

Så sent som i början av 2020 erkände Bianca för sina följare att hon fått ännu ett återfall, något hon beskrev som ”en käftsmäll” efter månader utan ångest.

”Vi alla får bakslag ibland men anledningen till att jag skriver detta är för att ni är dem jag alltid berättar först till och NU FAN TAR VI TAG I DETTA. 2020 skulle ju bli VÅRT ÅR”, skrev hon i en Instagram story då.

”Det finns väldigt jobbiga dagar med min bulimi”

Recept.se Nyhetsbrev

Trots nya tag i början av året förklarar hon nu i en ny video hur hon påverkas av sjukdomen idag.

Annons

– Min bulimi är väldigt kopplad till min ångest, men ja, ibland kräks jag och jag skulle till hundra procent säga att jag fortfarande lider väldigt mycket av min bulimi och att jag har bulimi. Den är påtaglig, ibland har jag den i schack och jag hittar så många bra lösningar, är stark och självsäker i mig själv. Men som sagt, det finns väldigt jobbiga dagar med min bulimi, säger Bianca Ingrosso nu.

Uppmaningen till andra offentliga personer

I samma veva uppmanar hon andra offentliga personer att tänka sig för ett varv extra när det kommer till att uttrycka sig kring sin egna ätstörning. Hon förklarar att hon är medveten om att hennes berättelse både triggat och hjälpt andra, och att hon är medveten om att det är svårt att prata om det.

– När folk pratar om sina egna erfarenheter och tar upp specifika mått, specifika antal gånger de spydde, specifikt vad de åt, kilometer de sprang, hastighet … de siffrorna triggar mer än det hjälper. För dem som inte har nån ätstörning spelar det ingen roll vad du säger, för de kan ändå inte relatera. Nu är jag ganska hård, men det är så det är. Och de som lider av ätstörning och kroppshets kommer ta till sig av siffrorna och jämföra, säger hon och fortsätter:

Annons

– Ska man prata om det här ämnet offentligt så måste man lära sig och läsa på om exakt hur man ska prata om det. Jag kan bli så irriterad och förbannad när jag ser människor prata om det här, och det enda som sker är att det triggar så många.

Foto: TT

LÄS MER:

Bianca Ingrosso om hatet och relationen med sin mamma

Bianca Ingrosso om kvinnlig onani: ”Varför ska det vara tabu?”

Bianca om svåra tiden: ”Aldrig skämts så mycket i hela mitt liv”

Annons