Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

5 saker du inte visste om Aron Anderson

21 feb, 2022 
Aron Anderson, Let's Dance
Äventyraren Aron Anderson medverkar i Let's Dance 2022. Här är fem saker du kanske inte kände till från 34-åringens gedigna meritlista.
Annons
Följ med MåBra på träningsresaBrand logo
Följ med MåBra på träningsresa

Föreläsaren, programledaren och äventyraren Aron Anderson utmanar inte bara sig själv utan även sin omgivning med positiva tankar och ett mind-set som går ut på att aldrig, aldrig ge upp. Nästa prövning blir hans medverkan i årets upplaga av Let's Dance.

Aron Anderson: Här är 5 saker du kanske inte visste om äventyraren

1. Drabbades av cancer som barn

Aron drabbades av cancer första gången när han var sju år. Kommande år kom cancern tillbaka under tre tillfällen. Efter att ha opererat bort en cancertumör blev han rullstolsburen som nioåring.
— Jag har gjort allt i min makt för att samla in pengar till Barncancerfonden och för att använda mina omständigheter för att inspirera andra, skriver han på Facebook.

Annons

2. Gift med Anja Malmberg

2018 slog bröllopsklockorna för Aron och flickvännen Anja Malmberg. Hon jobbar idag tillsammans med Aron i hans bolag Aron Anderson AB.

3. Har bestigit Kebnekaise

Aron Anderson har som första person i rullstol bestigit Sveriges högsta berg Kebnekaise. Han nådde toppen klockan 15.00 den 1 augusti 2013. Med sig på resan hade han äventyraren Johan Nilsson. En annan av hans otaliga bedrifter var när han 2015 simmade 37 kilometer över Ålands hav i 15-gradigt vatten. Endast med hjälp av armarna.

4. Varit programledare för "Lilla Sportspegeln"

2015 blev Aron programledare för SVT-favoriten "Lilla Sportspegeln". Så här sa han då till Aftonbladet.
— Det känns superhäftigt. Det är en sån jäkla ära. Jag älskade det programmet när jag själv var liten så det ska bli så himla roligt. Jag är verkligen supertaggad.

Han har även programlett och kommenterat tv-sändningar från Paralympics.

5. Sommarpratade 2017

År 2017 var Aron sommarvärd och berättade då om hur alla hans erfarenheter lett honom till den han är idag. Och att lyckan inte är målet utan vägen dit. Så här sa han då:

" Jag vann 10 guld i junior-VM i friidrott. Var med på fyra Paralympics. Vann ett VM-guld i segling /…/ Och lyckades dessutom få högsta betyg i skolan. Och nu, nu blev jag lycklig, eller?"

Källa: Aftonbladet, Expressen

Foto: TT, TV 4

Annons