Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Anders Bagge tävlar i Mello – efter år av scenskräck och osäkerheter

25 nov, 2021 
Anders Bagge ser glad ut.
TV4-profilen Anders Bagge är klar för att tävla som artist i Melodifestivalen. Detta trots att han tidigare lagt sin egen artistkarriär på hyllan på grund av sin starka scenskräck.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Största snackisarna i Melodifestivalens historiaBrand logo
Största snackisarna i Melodifestivalens historia

Det har sedan början av november ryktats att musikproducenten och TV4-profilen Anders Bagge ska tävla i Melodifestivalen som artist. Nu kan Aftonbladet bekräfta ryktet.
– Ja, det stämmer. Han är med. Jag kunde inte tro det först när du frågade, men det är faktiskt så, säger en person i musikbranschen till tidningen.

Anders Bagge har länge jobbat som musikproducent och låtskrivare åt artister som Madonna och Céline Dion. 2008 gjorde han sig känd för svenska folket när han blev en del av idoljuryn. Men faktum är att det var nära att Anders inte ens vågade bli en del av juryn. Han tackade nej till uppdraget tre gånger då han inte trodde att han skulle fixa det psykiskt.
– När de frågade mig så sa jag "Nej, jag vågar inte", och så har jag känt hela mitt liv. Jag har fått priser, blivit nominerad, men inte vågat gå upp på scenen för att jag har varit rädd, berättade han tidigare för Expressen.

Annons

"Jag vill inte stå på scenen"

Han har också tidigare berättat om att han valt att inte själv jobba som artist på grund av brutal scenskräck.
– Jag vill inte stå på scenen. Det är därför jag har valt att jobba i bakgrunden, sa han tidigare till Aftonbladet

Anders har tidigare missat stora chanser på grund av sin scenskräck. 2007 tackade han nej till att uppträda med Céline Dion i före detta Globen, något han berättat för Aftonbladet att han ångrar.
– Ja. Nu gör jag det. På riktigt. Jag känner att jag hade kunnat fixa det där, sa han tidigare.

Första steget mot att övervinna scenskräcken

Men när Anders var med i Körslaget 2012 hände något, han tog ett första steg mot att övervinna sin scenskräck.
– Som att jag har vunnit OS i scenskräck. Jag känner mig stolt över mig själv. Jag är jätteglad, sa han.

Våren 2021 deltog han i den första svenska säsongen av Masked Singer. Han knep en fjärde plats i sin sjöbjörnskostym.
– Jag tänkte att äntligen får jag sjunga och jag får göra det för mig själv. Det är ingen annan som ser mig, och så kan jag övervinna det här hindret som jag har, jag har inte vågat göra det för att jag har känt att jag inte har varit tillräcklig, jag har dömt mig själv alldeles för hårt, sa han till Aftonbladet efter succén.

Så 2022 tar alltså Anders nästa steg när han blir en av 28 akter som tävlar i Melodifestivalen. Han har själv ännu inte bekräftat sin medverkan.

Foto: TT

Annons