Agneta Sjödin om att ha slutat dejta: ”fattar inte vad som hänt”

Agneta Sjödin, folkkär programledare.
TV: 5 saker om Agneta Sjödin du kanske inte visste
1:17

Efter reklamen: TV: 5 saker om Agneta Sjödin du kanske inte visste

(1:17)

Agneta Sjödin, 53, är förutom en av Sveriges folkkäraste programledare även poddare och författare. Dessutom sommarpratade hon i P1 i år.

I över 30 år har hon programlett ett stort antal tv-produktioner och karriären har rullat på. Men kärlekslivet verkar inte alls te sig lika enkelt, i alla fall inte just nu.

Svårt att vara så välkänd i jakten på kärleken

Nu har Agneta Sjödin varit singel i snart två år och hon berättar om att ha slutat dejta i podden Nemo möter en vän, rapporterar Aftonbladet. En av anledningarna hon lyfter är helt enkelt att hon synts i rutan så mycket som hon gjort och fortsätter att göra det.

– De som inte känner mig tittar ju på mig och ser Agneta Sjödin, tv-Agneta, kändisen Agneta, och det blir fel, säger Agneta Sjödin i podden.

Agneta Sjödin om att åldras i tv och varför hon inte vill använda botox

Kom av sig under pandemin – för att sen inte tänka på det

Hon berättar också att hon inte träffar någon nu och att hon kom av sig lite under pandemin. Men nu när restriktionerna lättat känner Agneta Sjödin sig ändå inte särskilt pepp på att återuppta dejtandet.

– Jag tänker inte ens på det, det är jättekonstigt. Om någon hör av sig, jag kan inte ens ta in det, jag fattar inte vad som har hänt, säger hon.

Kändisarnas okända jobb – det här gjorde de innan de slog igenom

Vill inte leva själv så hon vill fortfarande hitta kärleken

Däremot är hon säker på att hon en dag vill hitta kärleken igen, även om hon inte känner för det just nu.

– Jag vet att jag inte vill leva själv liksom, jag vill hitta någon som funkar som jag litegrann, som brinner för samma saker och som älskar att se världen, för det vill jag också fortsätta att se, säger Agneta Sjödin.

Agneta Sjödins kamp med Niklas Strömstedt: "Jag mådde skit"

Några av männen i Agneta Sjödins liv

Männen i Agneta Sjödins liv har tidigare varit många. Hon förlovade sig 1997 med Niklas Strömstedt som hon senare fick dottern Maja Strömstedt tillsammans med.

Efter uppbrottet med Niklas Strömstedt innefattar några av förhållandena en förlovning med reportern William Moberg Faulds och giftermålet med ungdomskärleken Per Alkebäck. Nu senast var hon tillsammans med finansmannen Claes Bahri.

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex
1:13

Efter reklamen: TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

(1:13)

Redaktionens tips
Agneta Sjödin erkänner skönhetsingreppet – ångrar sig
Se bilden på Agneta Sjödin och dottern Maja Strömstedt – så lika