Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Kändisarnas okända jobb – det här gjorde de innan de slog igenom

12 jul, 2021 
Tilde De Paula/ Camilla Läckberg/ Agneta Sjödin.
Tror du att våra kändisar alltid har levt ett liv i lyx och flärd? Det stämmer inte, många av våra stjärnor har faktiskt jobbat med helt vanliga jobb innan de slog igenom. MåBra ger dig full koll på kändisarnas okända förflutna.
Annons
Fem kändisar med väldigt otippade intressenBrand logo
Fem kändisar med väldigt otippade intressen

Pizzabagare, städare och vårdbiträde – det är några av jobben våra svenska stjärnor hade innan det blev just stjärnor. Vet du vem som har jobbat med vad?

Måns Zelmerlöw – städare

Den före detta Melodifestivalvinnaren och idoldeltagaren har alltid haft ett stort musikintresse och som 19-åring var han med i Idol. Det tog dock ett tag innan Måns slog igenom ordentligt och kunde försörja sig på musiken. Innan sitt stora genombrott jobbade han som bland annat städare, servitör, i en djuraffär och som reseledare.

Måns Zelmerlöv.

Camilla Läckberg – produktchef

Camilla Läckberg är både en välkänd och hyllad författare. Hon har också en stor följarskara på sina sociala medier. Camilla har dock inte alltid jobbat som författare och medieprofil, innan hon slog igenom jobbade hon som produktchef för Telia och Fortum.

Annons

Orup – taxichaufför

Precis som Måns Zelmerlöv har den välkända artisten Orup haft många yrken, trots att han slog igenom i ung ålder. Taxichaufför, sophämtare, servitör och förskolefröken är några av jobben som han har haft.

Anna Hedenmo – vårdbiträde

Anna Hedenmo är idag känd som en knivskarp journalist som setts i både SVT:s Aktuellt, Agenda och sitt eget program Min sanning. Innan sin journalistkarriär har hon jobbat som både vikarierande vårdbiträde och som lärare.

Annons

Linda Bengtzing – barnflicka

Schalgerstjärnan Linda Bengtzing är mest känd för sina flerfaldiga bidrag till Melodifestivalen. Innan dess har hon jobbat som programledare för ett spelprogram i TV4, där hon slog igenom. Linda har tidigare också varit barnflicka på Östermalm.

Jens Lapidus – förskola

Stjärnförfattaren Jens Lapidus är mest känd som författare av succéboken Snabba Cash. Förutom att vara författare är Jens advokat, vilket många säkert känner till. Något färre personer dock vet är att han innan sin advokatkarriär har vikarierat på förskola.

Annons

Agneta Sjödin – ljustekniker

Den folkkära Agneta Sjödin har varit i branschen länge och det hela började faktiskt med att hon som ung började jobba som ljustekniker på teatern. Det var genom jobbet som ljustekniker som Agneta fick in en fot i branschen.

Amelia Adamo – maskinskriverska

Tidningsdrottningen Amelia Adamo är ett välkänt namn i Sverige. Innan hon blev journalist jobbade hon som maskinskriverska och sekreterare.

Annons

Peter Jihde – reseledare

Programledaren Peter Jihde jobbade med något helt annat innan han blev ett känt ansikte för svenska folket, nämligen som reseledare i Grekland på ön Skopelos.

Tilde De Paula – pizzabagare

Tilde De Paula är just nu högaktuell med den egna talkshowen Tilde i TV4. Innan dess har vi sett henne under många år i bland annat Nyhetsmorgon. Innan Tilde blev känd har hon bland annat sålt motorsågar och jobbat som pizzabagare.

Källa: Expressen och Lajvo Sverige

Annons