Sångerskan Adele möts av kritik efter viktnedgången

5 hälsosamma snacks eller mellanmål
Slå på ljud

När kan en kvinna bara få vara, utan att folk tar sig friheten att ha åsikter om hennes utseende? Den frågan ställer vi oss när det nu återigen trillar in nya kommentarer om Adeles utseende.

Under det senaste året har den brittiska Someone like you-stjärnan nämligen gått ner i vikt. Någonting som tyvärr har tagit fokus från hennes unika röst och musikskapande.

Under våren 2019 skiljde sig Adele från maken Simon Konecki och de har nu delad vårdnad om sonen Angelo, sju år. Det är just för Angelos skull, som Adele vill vara en bättre förebild för sin son, bland annat genom att äta nyttigare och dra ner på alkoholkonsumtionen. Huvudfokus har aldrig varit att gå ner i vikt, lyder uppgifter från flera håll.

– Hon nådde en punkt där hon inte mådde bra. Hon visste att hon behövde förändra någonting, eftersom hon ville vara hälsosammare för sin son, säger en person till People.

”Vem är det där?”

I veckan postade Adele en bild på sig själv under ett fotografi på sångerskan Beyoncé.

Vad kommentarerna under bilden handlade om? Adeles utseende.

”Adele ser inte ens ut som Adele längre och det är så ledsamt, jag brukade se upp till henne för att hon var så unik och annorlunda mot andra. Men nu ser hon ut som en av alla andra Barbies”, skriver en person.

”Vem är det där?”, skriver flera andra.

En person kontrar med att Adele borde få fansens stöd:

”Så många kommentarer om ”hon såg bättre ut innan” eller ”hon ser inte ens ut som sig själv”. Ni borde ställa er bakom henne istället. Att förlora en betydande mängd vikt är fysiskt och mentalt utmattande. Det här är vad HON ville, det är hennes beslut. Hon är en drottning, ge hennes stöd”

Hyllades för viktnedgången

För några månader sedan postade Adele en bild och tackade för grattis-hälsningarna på sin födelsedag. Hundratusentals fans kommenterade då återigen stjärnans vikt och kropp, men den gången hyllade de henne för viktnedgången.

Ena veckan hyllas alltså Adele för sin viktnedgång, för att sedan kropp-shameas kring att hon borde ha ”behållit sin tidigare kropp”, för att den ”gjorde att hon stack ut”. Adeles utseende är med andra ord ett hett diskussionsämne bland följarna, tragiskt nog.

Efter födelsedagsbilden valde journalisten och medieprofilen Annika Leone att skriva en krönika i ämnet för MåBras systersajt Femina. Där tar hon upp problematiken kring att det är ”okej” att kommentera en persons utseende ”bara för att hon är smal”.

”För tydligen är Adele snygg nu. När hon blivit smal. Ja, bläddra bland de över 235 000 kommentarerna. Nej, Adele har alltid varit vrålsnygg! Det är en skam att folk säger att hon har blivit det bara för att hon tappat massor av vikt. Det är ju helt befängt. Och det är hemskt hur folk tar sig friheten att kommentera kända personers kroppar.” skriver Annika Leone.

Foto: TT, Instagram 

LÄS MER: 

J-Lo:s bild har fått mammor världen över att hylla sina kroppar

Influencern visade sitt naturliga kroppshår – då lämnade följarna

Video: Se influencern rasa i vikt med ett klick – i protest

Utvald läsning