Abba-Fridas sorg efter Olivia Newton-Johns bortgång

Olivia Newton-John, Abba-Frida
VIDEO: Kändisar i Sverige och världen som har gått bort 2022
1:54

Efter reklamen: VIDEO: Kändisar i Sverige och världen som har gått bort 2022

(1:54)

Slå på ljud

Det var i måndags som vi möttes av den tragiska nyheten att sångaren och skådespelaren Olivia Newton-John hade gått bort. I ett uttalande på Instagram skrev hennes familj att Olivia dog fridfullt på sin ranch i södra Kalifornien i USA under måndagsmorgonen, omgiven av familj och vänner.

”Vi ber er att respektera familjens privatliv under denna svåra tid”, skrev maken John Easterling.

Abba-Fridas sorg efter Olivia Newton-Johns bortgång

Flera nära och kära tog till Instagram för att hylla Olivia och dela med sig av sin sorg. En av dem var artisten och nära vännen Anni-Frid Lyngstad. På ABBAS officiella Instagram delade gruppen med sig av en bild tillsammans med skådespelaren samt ett uttalande från både Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog.

”Så ledsen över att höra om Olivias bortgång. En fin person har lämnat oss och det är många av oss som sörjer henne nu. Mina tankar går till familjen och hennes musik och personlighet kommer alltid finnas kvar i minnet.”, skriver Agnetha Fältskog.

”Vad känner man, vad säger man när den finaste, snällaste och mest kärleksfulla kvinna lämnar oss för att resa någon annanstans. Hjärtat gör ont av att tänka på Olivias modiga kamp mot en, i hennes fall, oövervinnerlig fiende.”, skriver Anni-Frid Lyngstad i sitt uttalande.

Anni-Frid Lyngstad och Olivia Newton-John hade en nära relation. På Lyngstads födelsedag i november förra året publicerade Newton-John en grattishälsning på sin Instagram.

”Så stolt över dig! Kärlek och ljus!”, skrev ”Grease”-stjärnan.

Anki Lidén öppnar upp om sorgen fyra år efter sonen Tims bortgång

”Ditt avtryck var enormt”

Andra som kommenterade skådespelarens bortgång med känslosamma ord, var bland annat John Travolta, Olivias motspelare i Grease.

”Min kära Olivia, du gjorde alla våra liv så mycket bättre. Ditt avtryck var enormt. Jag älskar dig så mycket. Din Danny, din John!” , skrev John Travolta på Instagram

Även musikalstjärnan Barbara Streisand publicerade en bild på Instagram och skrev:

”För ung för att lämna den här världen. Må hon vila i frid.”

Foto: TT, Instagram

SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gått
0:53

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gått

(0:53)

Slå på ljud

Utvald läsning