8 kroppspositiva tjejer som visar att bikinikroppen redan är din

För att få en bikinikropp behöver du bara två saker: En bikini och en kropp.

Ingen ska behöva gömma sig i vassen i sommar – eller någonsin. Den med kurvor har precis lika stor rätt att sola i en snygg bikini som alla andra. Men ibland kan det behövas lite inspiration och motivation innan det känns lika okej som det är – så därför har vi samlat några bilder under hashtaggen #bikinikropp, där kroppspositiva kvinnor visar att alla kroppar är olika, men lika vackra ändå!

Sophia Anderberg

Sophia Anderberg bloggar på Baaam, och här visar hon upp sig i en supersöt bikini med ananaser. I texten skriver hon ”Sluta tryck ner dig själv… När du slutar med det och istället lägger all den energi du vanligtvis lägger på kroppshat, på att lära dig självacceptans kommer den komma snabbare än kvickt! Självacceptansen är det första steget till självkärlek!”

Frida G Svensson

Frida G Svensson är en 30-årig Malmötjej som jobbar på advokatbyrå och som bloggare. Hon är även liberal feministisk fritidspolitiker! En vacker, kurvig tjej som lägger fokus på att vara kroppspositiv. Till den här bilden skriver hon: ”Här är min perfekta baddräktskropp. En kropp och en baddräkt. Nu, ut och lev livet!”

Karin Adelsköld

Den svenska komikern och vår egen bloggare Karin Adelsköld gjorde en favorit i repris nyligen, när hon lade upp den här bilden. På den första bilden skrev hon ”Så får du en bikinikropp: Ta en kropp, ta en bikini. Klart!”

https://www.instagram.com/p/BjU09XkHDc8/?taken-by=karinadelskold

Johanna Jingnert

Kroppspositiva Johanna Jingnert lever med lipödem och blev nyligen uppmärksammad i media när hon pratade om detta. Hon driver också instagramkontot @curvesinclothes där hon lägger upp kroppspositivistiska bilder. ”Jag hoppas att jag kommer kunna inspirera er till att vara bekväm med er kropp oavsett storlek och att ni skickar den inspirationen vidare i form av kroppspositivism. För ett år sedan hade jag hoppat i vattnet fortare än blixten, men inte nu”, skriver hon till den här bilden

Sandra Ankarstrand

Sandra har varit med i realitysåporna Farmen 2014 och Baren 2015, är nykterist och lever med sköldkörtelsjukdomen hypotyreos. På sin blogg skriver hon: ”Det är så här jag ser ut. Oretuscherad och osminkad. Med alla veck överallt. Glad och hälsosam. Och så otroligt trött på att göra hundra omtagningar på en bild för att dubbelhakan syns, eller för att magen putar ut, eller för att låren är buckliga av celluliter, bara för att få fler likes på en bild. Dom sakerna kommer inte att försvinna bara för att dom inte syns på bild. Och det är ju dom sakerna som gör mig till mig.” Heja Sandra!

Stina Wollter

Stinas instagramkonto är en ständig källa till feministiskt pepp och kroppspositiva inlägg! Här har hin lagt upp en bild på sig själv i, kanske inte bikini, men underkläder är close enough. Till denna härliga bild skriver allkonstnären ”Gud knåde den som kommenterar att man i min ålder inte får hålla på att ”visa upp sej sådär”. Det är struntprat. Ska vi bryta åldersfascismen så måste fler kroppar i olika ålder ta plats för att visa att det är självklart okej och helt naturligt att leva levande med allt vad det innebär, ända till döden.”

Sara Linderholm

Sångfågeln och Youtube-stjärnan Sara Linderholm har över 130 000 följare på Instagram, där hon ofta lägger upp bilder på sig själv. Här är en av dem:

Linda Marie Nilsson

Linda Marie är journalist, bloggare och youtuber, som blivit ett ansikte för svensk kroppspositivism på senare år. Den här baddräktsbilden lade hon upp med texten ”Min strandkropp” och hashtaggen #allakropparärvackra.

Foto: Instagram

Läs också: 

10 kroppspositiva saker alla borde lära sina barn

Fitnesstjejens briljanta svar efter cellulithatet

13 baddräkter som smickrar alla kroppsformer

 

Utvald läsning