Artikeln innehåller reklamlänkar

8 hälsoböcker du vill fynda på bokrean

1. Hälsorevolutionen: vägen till en antiinflammatorisk livsstil. (länk till butik)

Av: Maria Borelius
Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också göra dig mer harmonisk och lycklig. Utan uppblåst mage och ständiga humörsvängningar. Boken är lika spännande som användbar, med en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv. Läs mer och köp här! (länk till butik)

2. Utmattad: en novellsamling om stress (länk till butik)

Av: Emma Holmgren

Tjugofyra modiga novellskrivare delar med sig av sin historia och ger dig som läsare en unik inblick i utmattningssyndromets verklighet. Möt bland annat den unga studenten med höga ambitioner, kvinnan som älskar en alkoholist, chefen som en dag bestämmer sig för att aldrig mer gå till jobbet och politikern som svimmar på väg till ett möte. En av årets viktigaste böcker i ett samhälle som är i desperat behov av större förståelse och kunskap om stressrelaterad ohälsa. Av varje såld bok skänker Parus förlag 20 kronor till stressforskningen via Hjärnfonden. Läs mer och köp här! (länk till butik)

3. Socker: din värsta fiende (länk till butik)

Av: Robert Lustig

Läkaren, professorn och sockerforskaren Robert H. Lustig skräder inte orden i sin nya bok: Han kallar socker för ett dödligt gift och jämför sockrets effekter på människokroppen med alkoholens. Sockerintaget är visserligen inte det enda problemet med våra matvanor – men det är det ojämförligt största! Sedan trettio år tillbaka har sockret skapat en pandemi av övervikt och fetma i det västerländska samhället. Läs mer och köp här! (länk till butik)

4. Sanningen om mat och hälsa: vad säger forskningen? (länk till butik)

Av: Måns Rosén 

Undrar du vad som är sant och inte sant om alla kostråd? Finns det forskning bakom 5:2 metoden, LCHF, Atkinsdieten och lågfettkost? Kan vi lita på Dr Mosley och Livsmedelsverket? Får jag dricka ett glas vin? Här får du en faktabaserad vägledning i bruset av alla dieter. Och hur gör forskarna när de ska få svar? En introduktion i forskning om mat och hälsa. Boken sammanfattar vad vi vet och inte vet om mat och hälsa. Läs mer och köp här! (länk till butik)

5. Charlottes Gravidbok: en inspirerande bok om träning, hälsa och positivt tänkande (länk till butik)

Av: Charlotte Perrelli

En bred bok som alla kan ha användning för som går igenom en graviditet. Det är lite av en självbiografi under graviditetsåren och du kommer få åka med på Charlotte Perrellis resa, en resa med mycket kärlek, tårar och skratt. Läs mer och köp här! (länk till butik)

6. En perfekt natt: varför du sover och hur du gör det bättre (länk till butik)

Av: Björn Hedensjö

För att må bra räcker det inte med rätt kost och träning. Hur du sover hör till det allra viktigaste för ditt välbefinnande, för vad du kan prestera och för hur dina relationer fungerar. Med rätt kunskaper om sömn är du inte bara rustad för att sova bättre. Att förstå sömn är också att förstå människorna omkring dig, varför ditt barn kanske sover dåligt, varför tonåringar stannar uppe halva natten eller varför din kompis helst kliver upp till frukost två timmar senare än du. Läs mer och köp här! (länk till butik)

7. Food pharmacy: en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat (länk till butik)

Av: Mia Clase , Lina Nertby Aurell

Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Nu kommer också boken om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor. Läs mer och köp här! (länk till butik)

8. Omstart: för en starkare, renare och friskare kropp (länk till butik)

Av: Karin Björkegren Jones

Här förklarar Karin Björkegren Jones på ett inspirerande sätt hur allt hänger ihop och hur vi kan må bättre genom att ta hand om våra kroppar. Med hjälp av massage, andningsövningar, hudvård och rätt kost kan vi boosta hela vårt system och få en välbehövlig omstart. Läs mer och köp här! (länk till butik)

Foto: Bokus

Utvald läsning