Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

12-barnsmamman Madeleine Ilmrud: “Blivit värre för varje barn jag fått”

13 sep, 2022 
12-barnsmamman Madeleine Ilmrud: “Blivit värre för varje barn jag fått”
Instagram
Madeleine Ilmrud har precis blivit mamma åt sitt tolfte barn. Nu berättar hon om förlossningen – och smärtan efteråt som blir värre och värre för varje barn som fötts.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I september kom han äntligen, familjens tolfte barn. Madeleine Ilmrud och hennes Micke, som vi känner igen från tv-programmet Familjen Annorlunda, kan nu titulera sig som 12-barnsföräldrar.

Se också: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Se också: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Förlossningen gick i rekordfart

”Lillebror är här. Allt vi någonsin kunnat önska oss. Efter en lång väntan så kom han i raketfart. Egentligen skulle vi åkt in på igångsättning idag och då skulle syskonen fått varsin födelsedag. Men den här lille killen tyckte det var bättre att dela födelsedag med sin storasyster och valde att göra entré 05.59 igår morse”, lät det på Instagram när Madeleine Ilmrud annonserade den glada nyheten.

I ett blogginlägg berättar hon nu mer om förlossningen, som gick i rekordfart. Det tog 39 minuter från att de blev inskrivna på förlossningen tills att sonen var ute, och Madeleine beskriver förlossningen som både fin och som allt hon hade kunnat önska sig.

Annons

”Många tror att det blir lättare och lättre att föda ju fler barn man fått”

Men smärtan efter själva förlossningen beskriver hon som tuff, och att den för henne har varit värre för varje barn som fötts.

”Eftersom jag har fått väldigt många barn så finns det en risk för större blödningar. Många tror att det blir lättare och lättre att föda ju fler barn man fått. Och det kanske är en utav de vanligaste förutfattade meningarna när det kommer just till mångföderskor.

Det där har du gjort förut så det blir väl en lätt match! Men så behöver det inte alls vara, livmodern är en muskel och varje graviditet och förlossning får den jobba. Och det är säkert ingen hemlighet att kvinnans kropp får genomgå en ganska så tuff match när den ska föda barn så då kan man ju tänka sig att livmodern får jobba väldigt hårt också”, skriver hon och fortsätter:

”Inte nog med att livmodern ska hjälpa till att få ut bebisen, när bebisen sen är ute ska livmodern också orka dra ihop sig igen. Då kan man få något som heter eftervärkar. Det är väldigt individuellt hur man upplever dem. Men en sak är säker, för mig har dessa blivit värre för varje barn jag fått. De första barnen kände jag inte av några eftervärkar men efter barn fem så har det blivit värre.”

Foto: Instagram

Se också: Namntrenderna som spås bli populära 2022Brand logo
Se också: Namntrenderna som spås bli populära 2022
Annons