QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Så lever familjerna från tv-programmet Familjen annorlunda idag

01 mar, 2022 
Så lever familjerna från tv-programmet Familjen annorlunda idag
tt/instagram
I Familjen annorlunda fick vi följa familjer med stora barnskaror, och i flera av dem har det tillkommit ännu fler barn efter programmets slut.
Så lever några av familjerna från programmet idag!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
6 saker föräldrar gör – som tonårsbarnen hatarBrand logo
6 saker föräldrar gör – som tonårsbarnen hatar

I tio säsonger och totalt hundra avsnitt fick vi följa familjerna med massor av barn i tv-programmet Familjen annorlunda på TV4. Den första säsongen hade premiär 2009, och genom åren har vi fått följa olika familjer och några familjer som återkommit i flera säsonger – och då ofta med fler barn än tidigare.

Hur lever familjerna idag, flera år efter att vi fick följa dem i tv-rutan? Här är några av dem!

Familjen Norrström utanför Uppsala

I hela sex säsonger fick vi följa familjen Norrström. Under åren både utökades familjen, och splittrades. Mamma Mirka och pappa Peter Norrström medverkade ihop i deras första säsonger, och senare följde vi Mirka som ensamstående mamma till 13 barn efter att hon och Peter valt att separera efter 23 år ihop.

Idag har Mirka barnen på heltid, och på helgerna är de hos pappa Peter. De äldsta i barnaskaran har flyttat hemifrån. För Aftonbladet berättar Mirka att hon får mycket stöd och fina ord från andra angående hennes situation som singelmamma.

Annons

– Jättemånga har hört av sig, det värmer verkligen. Många skriver att de brukar tänka på mig när de känner sig nere och har det tufft. Klarar jag av det så klarar de nog också av det, skriver de. Det känns jättekul! säger Mirka.

Familjen Wetterholm i Uppsala

I en säsong fick vi följa familjen Wetterholm med mamma Carola i spetsen och hennes nio barn. För snart nio år sedan blev Carola lämnad med sina nio barn. I en intervju med Hemtrevligt har hon berättat om krisen efter separationen.

– Det var som den klassiska mattan rycktes undan under fötterna på en. Jag förstod plötsligt vad som menades med det. Hela livet rasade samman och hela framtiden kastades omkull. Vi hade ju varit ihop i 26 år och jag trodde såklart att vi kulle bli gamla ihop, säger Carola i intervjun.

Han hade träffat en annan kvinna. Hon konfronterade honom, men han förnekade och valde sen att lämna familjen. Parets yngsta son var då bara 1,5 år gammal.

Carola Wetterholm men några av barnen för ett par år sedan.

Men hon tog sig ur sorgen. Hennes ex-make har skaffat fler barn efter skilsmässan, men fler barn har det inte blivit för Carola. Däremot är hon mormor, efter att äldsta dottern Janelle blev mamma till sonen Jack 2018!

Annons

Familjen Ilmrud i Motala

När vi först fick lära känna familjen Ilmrud bestod barnaskaran av sju. Men efter totalt tre säsonger av Familjen annorlunda bestod skaran av nio barn. Och fler har det blivit! Familjens senaste tillskott, barn nummer elva, föddes 2019 och mamma Madeleine Ilmrud funderade kort därefter om det skulle bli ännu ett barn.

”Jag har fått frågan om vi planerar att skaffa flera barn? Och ärligt så har jag inte ens tänkt så långt faktiskt. Men helt uteslutet är det inte. Hohoho hon är galen tänker säkert några av er nu, men ja jag har lärt mig att aldrig säga aldrig när det kommer till den frågan.Vi är relativt unga fortfarande, det är många som skaffar sitt första barn när de är flera år äldre än mig”, skrev hon då i ett blogginlägg och konstaterade att hon skulle fylla 42 om 5 år.

Däremot var hon tydlig med att hon inte helt uppskattade frågan om de planerar att skaffa ännu mer barn.

Annons

”Det är dock lite konstigt, eller känns lite oförskämt på något vis när någon frågar när kommer nästa unge då? Planerar ni fler barn? Hallå, vi har ju precis fått barn. Vi har ett spädbarn, en nyfödd liten dotter.”

Och ett till barn har det inte blivit, än i alla fall!

Familjen Nikula i Hallstahammar

I tre säsonger får vi följa familjen Nikula, med mamma Matilda och pappa Sami. Förutom mamma och pappa består familjen av totalt nio barn, varav sex är föräldrarnas gemensamma. I den sista säsongen adderades ännu ett barn när sonen Frasse föddes.

Ett par månader efter sin medverkan i programmet gick paret dock ut med att de beslutat sig för att skiljas. Orsaken till separationen ville ingen av dem gå in på då.

– Barnen behöver båda föräldrarna och vi är överens om skilsmässa. Jag får träffa barnen nästan så ofta jag vill. Hon kan inte dra hela lasset hemma och jag kan inte leva som en enstöring någon annanstans. Jag har ett stort behov av att vara med barnen och barnen behöver mig, och då får vi till ett bra samarbete, förklarade Sami i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Idag har Sami hittat kärleken på nytt, och relationen med Matilda är god, förklarade han nyligen i ett Instagram-inlägg.

”Haft besök av barnens mamma i helgen. Kul att se hur livet utvecklats de senaste 15 åren. Och framför allt personligheterna ! Idag känns det som att vi funkar rätt bra tillsammans och barnen är nöjda. Tiden rusar iväg , vi blir äldre och vem fan orkar vara bitter och förbannad hela dagarna?”

Familjen Pettersson i Tidan

I totalt tre säsonger kunde vi följa Familjen Pettersson i Familjen annorlunda, med mamma Annika och pappa Conny i spetsen. Annika och Conny hade ett varsitt barn från en tidigare relation när de träffades, och när vi först lär känna de i programmet har de sju gemensamma och därmed totalt nio barn.

Annons

I slutet av den sista säsongen berättar Conny och Annika att de väntar sitt nionde gemensamma barn, men att familjen utökades ytterligare var inget vi fick se i programmet. Men det blev fler barn än så!

Så sent som förra året föddes sonen William, och barnaskaran består nu av tolv barn! Tolv dagar före sonen Antons ettårsdag föddes William, under en dramatisk förlossning som gick snabbt men slutade bra. Om det blir fler barn? Kanske! När Annika fick frågan på Instagram för bara några veckor sedan svarar hon såhär:

”Magkänslan säger ett barn till men just nu fokuserar vi på nuet. Får se vad som sker om ett halvår, år”

Familjen Zeeck i Hallstahammar

Familjen Zeeck medverkade i den nionde säsongen av Familjen annorlunda. Suzanne och Gunnar Zeeck hade båda flera barn från tidigare relationer när de möttes, Gunnar två och Suzanne fyra. I serien medverkade sju barn, men inte Gunnars barn som han har från en tidigare relation. De vi fick följa var då Suzannes fyra barn och parets gemensamma barn Milli, Ilon och Juno.

Annons

I programmet fick vi också följa dottern Junos kamp mot leukemi. Idag mår hon mycket bättre.

– Hon hade leukemi och är inte friskförklarad än. I april 2023 blir hon friskförklarad, för då har det gått så många år efter den slutliga behandlingen. Den avslutade behandlingen var nu för tre år sedan, sen väntar de för det kan komma tillbaka. Men har det gått fem år så brukar det ofta gå bra, berättar Suzanne i en intervju med nöjessajten Hänt under 2021.

Efter programmet har familjen utökats. Gunnar och Suzanne har fått två barn till.

– Vi har fått två barn, Gibeon, 3, blir snart fyra, och Sky, 2. Jag vet inte hur det kom sig, jag har väl svårt att få nog av det. Vi hade bestämt att vi egentligen inte skulle ha några fler barn, men sedan kom en längtan efter ett syskon för Juno, säger hon vidare till Hänt.

Men några fler barn än så tror hon inte att det blir.

Annons