Annons

Annons

Sakerna alla par borde prata om – varje dag

Tycker du att samtalen med din bättre hälft börjat bli lite väl slentrianmässiga? Här är några tips på saker ni borde prata om varje dag – och bli ett starkare par på kuppen.


Är standardfrågan ”Hur var din dag?” ett säkert kort du alltid använder när ni ses på kvällen? Det är inget fel med det. Men visst börjar det bli mer av en artighetsfras efter ett tag?

Det är lätt att falla i kommunikationsfällan i vardagen, där man knappt pratar om varandra, sig själv eller relationen alls. Men är det inte värt att göra en liten ansträngning för att ert band ska vara så strakt som möjligt?

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Jane Greer är relationsterapeut och sexexpert bosatt i New York. Hon menar att det kan vara smart att tänka på dina och din partners emotionella behov.

– Titta på din partners energinivå när denne kommer hem, försök läsa av humör och var hen är känslomässigt just då. Din partner kommer att uppskatta detta och det kan göra att ni känner er närmre varandra och knyter an på ett mer känslomässigt plan.

Men hur ska man då ha meningsfulla konversationer med sin partner varje dag – utan att relationen istället blir psykolog/patient-klassad?

Här är några ämnen som ni bör beröra varje dag, vid middagsbordet eller i soffan, som kan göra er starkare som par.

Så får ni äktenskapet att hålla – 8 knep för en stark relation

 

1. Mål

Har din partner något hen vill uppnå jobbmässigt, personligt, mentalt/känslomässigt eller fysiskt? Kanske är det läge att byta jobb eller renovera köket? Eller något lite mindre som att träna tre gånger i veckan eller måla klart en tavla. Alla mål, stora som små, är bra att dela med sin partner. Både för att det är en extra push för den som vill nå målet, och något för den andre partnern att stötta i.

 

2. Svårigheter

Berätta för den andre vad det svåraste har varit under dagen eller veckan. Det kan vara en jobbuppgift, ett familjegräl, ett träningspass eller kamp mot sötsuget. Och ställ frågan om vad din partner har haft för motgångar, och försök att stötta hen så gått det går.

 

3. Hälsan

Den fysiska hälsan har man ofta redan koll på, särskilt om man bor ihop. Men det kan ändå vara uppskattat att dela med sig av info om sina sömnsvårigheter, sin uppblåsta mage eller stela nacke. Fråga om älsklingens hälsa också, och visa medkänsla för hens problem.

Förbättra er relation

 

4. Glada minnen

Att botanisera bland era gemensamma glada minnen kan få er att känna er närmre varandra. ”Kommer du ihåg när…” är redan där en fras som gör en varm inombords! Det kan hjälpa till att påminna er om er historia, om hur mycket ni har varit med om tillsammans, det bra och det dåliga.

4 tecken på att er relation är dömd att misslyckas

 

5. Framtiden

Glöm inte att prata om era planer och drömmar för framtiden. Både dina egna och din partners och de ni delar. Det kan vara konkreta saker som den där drömresan, den efterlängtade sommarstugan eller hundvalpen. Men även lite djupare ämnen, som vart ni ser er själva om tio år? Vad vill ni känna när ni ser tillbaka på era liv som 80-åringar? Att skapa en gemensam vision om hur framtiden ska se ut får er att känna er mer enade som par.

 

6. Vad ni är nöjda med i nuet

Vad är ni mest tacksamma för i era liv? Vad är det bästa med din partner? Vad har hen gjort den här veckan eller månaden som du verkligen uppskattar? Att visa tacksamhet är fantastiskt bra för din självkänsla – tänk då vad det kan göra med er relation.

Källa: Prevention

Foto: Shutterstock

 

10 saker som gör ert förhållande bättre

Gör förhållandet bättre

Läs också: 10 saker som gör ert förhållande bättre

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…