Tvåbarnspappan Rickard dog plötsligt – efter YouTube-framgångarna

05 feb, 2018 
AvMinna Wallén-Widung
Rickard Nilsson körde traktor i skrämmande fart och hans filmer blev en YouTube-succé. Samtidigt renoverade han gården som han och familjen tagit över på Gotland, när han plötsligt dog av brusten aorta. Nu berättar familjen om den svåra tiden i "Sofias änglar".
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Rickard Nilsson och hans sambo Marie hade precis flyttat till Rickards föräldragård på Gotland, tillsammans med sina två barn. Där tog Rickard tag i renoveringen av det gamla huset, samtidigt som han fick utlopp för sitt stora intresse – traktorer.

Läs också: Sofias änglar: Max liv slutade efter en överdos

– Rickards traktorintresse började väl med hastighetsplöjningen, som skulle filmas och läggas ut på YouTube så att alla fick se det, säger Marie i veckans avsnitt av ”Sofias änglar”.

Rickards traktorklipp blev snabbt en riktig succé. Snart hade hans YouTube-filmer setts över 20 miljoner gånger av människor över hela världen, och Rickard blev något av en kändis bland motorintresserade. 2015 medverkade han i TV4-programmet ”Unga bönder”.

Hämtade aldrig barnen på förskolan

Men livet tog plötsligt en hemsk och oåterkallelig vändning. En dag förra året kunde inte Marie få tag i Rickard.

Läs också: Mirsad, 46, dog från sin fru och sina barn

Annons

– Det var en vanlig dag. Jag hade varit i stan och jobbat och skickade ett meddelande till Rickard om att jag var lite sen, men fick inget svar, säger Marie.

Samtidigt ringde personalen från förskolan och berättade att Rickard inte dykt upp för att hämta barnen. Medan Marie åkte till förskolan, tog sig Rickards storebror Johan ut till gården.

– Jag kände på mig att det här är inte okej, någonting har hänt, säger Johan i programmet.

Läs också: Emmy, 11, fick hjärnblödning: ”Hade förlorat hopp”

Inne i huset hittade han sin bror livlös på golvet nedanför sängen. Trots upprepade återupplivningsförsök gick det inte att få liv i honom – Rickards aorta hade brustit och han hade gått bort, bara 37 år gammal.

Får hjälp av ”Sofias änglar”

Efter Rickards död har Marie lämnats ensam kvar med två barn och ett hektiskt schema. Det i kombination med den stora sorgen, gör att vardagen är svår att få ihop. Det halvfärdiga huset är en ständig påminnelse om att Rickard aldrig kommer tillbaka, och det är där Sofia Wistam, Mattias Särnholm och Johnnie Krigström i ”Sofias änglar” kommer in i bilden.

Annons

Läs också: Nellie, 5, blev förlamad efter nästäppan

Johan beskriver sin bror som en godhjärtad person som älskade sin familj över allt annat. Han älskade att köra fort med sina traktorer – och alla andra fordon också.

Johan stod sin lillebror nära. De arbetade tillsammans i skogen och sågs så gott som dagligen. Saknaden är enorm.

– Det är lillebror liksom, ens bästa kompis. Visst finns det andra jag kan prata med, men han var ju min bästa kompis och bror. Det blir ju ett annat band.

Läs också: Tv-doktorns sambo tog sitt liv: ”Det var så absurt”

Sambon Marie: ”Rickard hade älskat det här”

När änglarna är klara med renoveringen av huset, är Marie märkbart lättad och säger att hon nu kan börja leva igen. När hon får se alla som samlats för att fira familjen och minnas Rickard i slutet av programmet, kommer tårarna.

– Rickard hade älskat det här. Skit att han inte fick se det. Att folk är så underbara. Han har lämnat oss med så jävla fina människor. Det är skönt att veta att man har alla i ryggen.

Läs också: Johan Rheborg om sin depression: ”Ett svart hål”

”Sofias änglar” sänds måndagar klockan 20.00 i Kanal 5.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Annons