Sanna Bråding om dagen då livet vände: "Den totala botten"

30 apr, 2018 
Sanna Bråding är idag tacksam för razzian i hennes lägenhet 2008.
2008 gjorde polisen en razzia i Sanna Brådings lägenhet och hon dömdes senare för narkotikabrott. Idag, tio år senare, är skådespelaren tacksam för händelsen, som blev det som fick henne på fötter igen.
Annons

Sanna Bråding är idag känd som skådespelare och programledare, bland annat har hon lett ”Idol”. Hon har blivit en röst för bland andra feminister och mammor, själv mamma till Kane-Lee, 4, och Lakkie-Bee, 1.

Men många är vi nog som kommer ihåg kvällstidningarnas löpsedlar för tio år sedan: ”Brottsmisstänkta Sanna Bråding: ‘Jag tog kokain'” stod det till exempel på Expressen den 27 juni 2008.

Under flera år hade Sanna flytt från sina inre demoner med hjälp av sex, droger, träning och ätstörningar. Men den 28 april 2008 hände det som blev hennes vändning.

”Idag för 10 år sedan knackade 5 poliser på min dörr, gjorde razzia i min lägenhet & grep mig, spillran av mig, för narkotikabrott. Min räddning”, skriver stjärnan på sin Instagram.

Hon minns att en av poliserna sa till henne ”Fattar du inte vad du gjort? Du har kastat bort hela din framtid, hela din karriär! Varför?” och det enda hon kunde svara var ”Jag vet inte… Men det var nog precis det här jag behövde.”

Annons

Tacksam för sin resa till ett välmående liv

Sanna beskriver hur hon kände sig lättad, för hon visste att det här var botten, och härifrån kunde hon ta avstamp för att ta sig uppåt igen.

”Jag visste att allt hade hänt av en anledning, & jag visste att ingenting längre skulle bli som förr. Jag visste att jag hade en lång och jävligt utmanande resa framför mig. Men jag visste också att det inte fanns några andra alternativ.”

Idag kan Sanna se tillbaka på allt med ett leende och förstå varför allt det jobbiga hände henne.

”Och framförallt har jag börjat förstå mig själv ännu mer. Men jävlar vilken resa det varit, och stundvis fortfarande är,” skriver hon på sin blogg.

Nu för tiden firar hon den här dagen, lite som en början på hennes nya liv:

”Dagen som för alltid förändrade mitt liv. Tack för käftsmällen. Tack för uppvaknandet. Tack för kraften att ta mig igenom dessa 10 år av inbördeskrig på insidan. Tack för all belöning på vägen. Tack Livet!!!”

https://www.instagram.com/p/BiG7Ci-n52T/?taken-by=sannabrading

Foto: IBL, Instagram

Läs mer:

Sanna Bråding hyllas för sitt gripande inlägg om utbrändheten

Mia Skäringer hyllas efter inlägget om våld mot kvinnor

 

Annons