Magdalena Graaf tvingas ställa in viktiga hjärtoperationen

Magdalena Graaf

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

I höstas åkte artisten Magdalena Graaf, 44, in akut till sjukhuset med vad hon trodde var rubbningar av hjärtrytmen som fick henne att känna sig svimfärdig. Men diagnosen hon fick var medfött hjärtfel, ett elektriskt fel i hjärtat.

– Jag har en medfödd, extra ledningsbana i hjärtat som gjorde att jag fick plötslig hjärtklappning. Jag fick 190 i puls bara jag ställde mig upp. Jag blev livrädd och tänkte ”nu dör jag”. Jag låg på sjukhus i nästan en vecka och åt medicin som fick ner pulsen. I vår ska jag göra en operation där de bränner bort den där ledningsbanan, sa hon i början av året till Topphälsa.

Magdalena Graaf om hjärtsjukdomen

Under måndagen den 1 juni var tanken att Magdalena skulle ha opererat hjärtfelet, men operationen fick ställas in. På sin blogg beskriver hon varför.

”Operationen ställdes in i dag. Kände mig trött, snuvig och svullen i lördagsmorse. Charlie har varit rosslig en längre tid. Är säkert allergi, men vågar INTE chansa. Pratade med avdelningen och vi bestämde att skjuta upp det tills jag är helt hundra igen”, skriver hon.

Hon vill varken riskera att hon själv blir sämre eller att smitta någon annan, och därför bestämdes i samråd med läkarna att man skulle skjuta upp hjärtoperationen.

Besviken över operationen

I intervjun med Topphälsa berättar hon också att hon inte längre känner av hjärtproblemen och har slutat äta sin medicin, men att operationen ändå kommer att bli av.

Nu är hon besviken över att den ställdes in, men låter det inte slå ner henne helt:

”Jag hade verkligen sett fram emot att få operationen gjord idag. Lite besviken! Men får trösta mig med att det finns en mening med allt,” skriver hon på bloggen.

Foto: TT

Läs mer:

Magdalena Graaf och Filip Larsson separerar efter 10 år

Hannah Graaf bryter tystnaden om mystiska operationen

Magdalena Graafs tårar – berättar om sonen Isaks bortgång

 

Redaktionens tips
Dela på: