Lotta Engberg om livet som mormor: "Något magiskt i den kärleken"

Lotta Engberg.

I juni är Lotta Engberg, 54, åter aktuell som allsångsledare i ”Lotta på Liseberg”. Årets upplaga blir den 14:e i ordningen.

Men förutom rollen som allsångsledare har hon lovat sig själv att vara ledig extra mycket den här sommaren. I år har hon ingen sommarturné inbokad utan tänker i stället lägga sin tid på vänner, familjen, hudarna och barnbarnen.

Läs också: Stina Wollter: ”Jag har alltid känt mig äcklig”

Och på barnbarnsfronten gick det verkligen från noll till fem inom loppet av två år. Nu har hon en barnbarnskvartett i åldrarna ett till tre år gamla.

– Jag har två barn, och först fick de barn nästan samtidigt. Sedan fick en av dem snabbt ännu ett barn, och den andra fick tvillingar. Du kan tänka dig att det är hallabaloo när vi träffas. Det är jätteroligt! säger hon till Expressen.

Börjat spela golf

Men någon man finns inte i hennes liv just nu. I intervjun säger Lotta Engberg att hon är lyckligt singel, men att det ändå finns gott om kärlek i hennes liv.

– Den behöver inte komma från en man kan jag känna. Det är kärleken till barn och barnbarn, mina vänner, mitt jobb och mina hundar. Det är något magiskt i den kärleken när man går iväg till dagis och på lång väg hör någon ropa: ”Mormor!”, säger hon till Expressen.

Läs också: Lill-Babs om singellivet: ”Inte roligt vara ensam”

Lotta Engberg berättar också att hon nyligen funnit golfen och går en runda så ofta hon kan. Och även om hon – enligt egen utsago – är ”skitdålig” tycker hon att det är väldigt kul. Golfen ger väldigt mycket socialt, säger hon.

Att vara ute i naturen är också viktigt för Lotta Engberg och hon tar gärna med sig hundarna.

Läs också: Felix Herngren om kärleken till frun Clara

– Jag brukar stanna till lite var som helst där det ser ut att finnas en stig eller skogsväg. Jag parkerar bilen, tar ut hundarna och så går jag rakt ut i naturen. Det är så berikande. Att bara se sig omkring och få frisk luft, att uppleva allt som gror och växer. Det är vad jag tycker människor borde göra. Och så är det helt gratis, säger hon till Expressen.

”Lotta på Liseberg” har premiär den 19 juni.

 

Helena Bergström: ”Skräck är att förlora Colin”

Läs också: Helena Bergström: ”Skräck är att förlora Colin”