Lill-Babs jakt på kärleken: "Hoppas att jag snubblar på någon"

Under våren har Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmqvist och Anne-Louise Hansson sålt ut konserthus med sin föreställning ”183 år tillsammans!”.  I november ger de sig ut på vägarna igen.

Lill-Babs har varit i showbiz sedan tonåren, men lockar ständigt ny publik. Rollen som Gugge i SVT-serien ”Bonusfamiljen” har gett henne helt nya infallsvinklar.

Läs också: Lill-Babs om singellivet: ”Inte roligt vara ensam”

– Ja, inte hade jag trott att jag skulle bli flata på äldre dar. Jag älskar Gugge och har fått nya fans. Tonåringar ropar glatt ”Gugge” åt mig på stan, säger hon till Icakuriren.

Genom livet har hon också fått sin beskärda del av bonusfamiljer.

Lill-Babs har tre barn, Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen, med tre olika män.

–  Jag har ju skilt mig två gånger. Det är bråkigt. Men man får ta en paus, sedan kan man hitta tillbaka igen, som vänner. Man har ju gillat varandra som personer. Kristins pappa, Kjell Kaspersen, brukade fira jul med oss, säger hon till Icakuriren.

Hoppas på ett välplacerat krokben

De senaste 20 åren har hon levt utan någon karl.

Och även om ensamheten verkligen kan komma över henne ibland uppskattar hon att bo själv. Visst skulle hon gärna träffa någon, men hon letar inte heller aktivt.

Läs också: Lill-Babs: Jag kan känna mig så misslyckad

– Ragga gör man väl inte som tjej? Jag vet inte, det var så länge sedan. Och nätdejta – vad ska jag skriva, att jag jobbar som scenarbetare? Nä. Jag får hoppas att jag snubblar på någon en vacker dag, säger hon till Icakuriren.

För Aftonbladet utvecklar hon resonemanget:

– Som jag brukar säga, är det någon som sätter krokben på mig och är trevlig, snäll och sådär, så kan det väl hända. Det kan inte jag svara på. Det får framtiden visa, säger Lill-Babs.

 

 

Utvald läsning