Julia, 101, började springa förra året – nu har hon världsrekord!

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Känner du att du kan börja ta det lite lugnare på grund av åldern? Tänk igen! Ålder är ingen ursäkt att sluta röra på sig, och Julia Hawkins är ett praktbevis på detta.

Som 81-åring var hon ute efter en ny utmaning i livet, så då började hon tävlingscykla. Och som om det inte var nog bestämde hon sig som 100-åring för att testa på löpning.

Läs också: Löpning 100 dagar i rad – det här är en ”runstreak”

– Jag visste att jag kunde springa eftersom jag alltid brukar vara i trädgården och jobba, och när telefonen ringer så springer jag in för att svara, säger Julia till Runners World.

Och trots att hon haft en relativt kort löpkarriär så ha det gått oförskämt bra för 101-åringen. Redan förra året satte hon världsrekord för sin åldersgrupp i National Senior Olympics Games i Birmingham, Alabama, när hon sprang 100 meter på 39,62 sekunder. Ännu ett rekord tog hon när hon sprang 100 meter på 40,12 sekunder i USA Track & Field Masters Outdoor Championships.

Läs också: Jake, 8, tävlar i triathlon – för att överleva 

– Jag har alltid gillat att tävla. Jag kan bara ge mig ut och göra det bästa jag kan, och jag behöver ingen eller ingenting för att hjälpa mig, säger Julia till Inc.

Tack vare sina prestationer har Julia fått smeknamnen ”Hurricane” – Orkanen. Något hon dock är mindre förtjust i:

– Jag gillar att orkaner är snabba och att jag är snabb, men orkaner gör skada och jag vill inte göra skada, säger Julia till Runners World.

Träningen håller hon på en lagom nivå och väljer att försöka prestera på tävlingarna istället. Hemma trivs hon bäst i trädgården.

Läs också: Susanne gick från ”småfet partypingla” till triathlon 

– Jag vill inte slösa för många sprinter, för jag har bara ett visst antal av dem kvar i mig, säger Julia. I den här åldern blir man inte bättre på vad man gör, varje dag blir man i stället lite sämre.

Foto: Instagram Källa: Runners World

Redaktionens tips
Dela på: