Folkkäre meteorologen om beskedet som förändrade hans liv: "Fullständig blackout"

24 mar, 2017 
AvMinna Wallén-Widung
TV4-meteorologen Peter Kondrup fick ett meddelande på Facebook som fullständigt vände upp och ner på hans liv. Plötsligt hörde en okänd bror av sig. "Jag fick en fullständig blackout", säger han i "Malou efter tio".
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I ”Malou efter tio” berättar TV4-meteorologen Peter Kondrup, 51, nu för första gången offentligt om händelsen som skulle komma att förändra hela hans tillvaro. Det var den första september 2011, bara minuter innan han skulle gå in i tv-studion för att berätta för svenska folket om de kommande dagarnas väder, som han fick ett meddelande på telefonen av en person vid namn Daniel.

– Han skrev ”det är så att min pappa ligger för döden, i slutstadiet av cancer, och han har berättat att han är pappa till dig. Det skulle innebära att vi är bröder”, säger Peter Kondrup i programmet.

Daniel fortsätter sitt meddelande med att han hoppas att det är okej att han skriver till Peter och att han annars kommer att ångra sig resten av sitt liv.

Läs också: Felix Herngren om kärleken till Clara: ”Det får vara värt allt”

Väldigt lika till utseendet

Peter hinner bara läsa meddelandet innan det är dags att gå in och presentera vädret. Av den sändningen minns han inte mycket.

Annons

– Jag fick en fullständig blackout, jag har inget minne alls förutom att jag läste meddelandet och sen gick in och sände.

Efter sändningen skriver Peter Kondrup tillbaka och under de kommande dagarna har de två tät kontakt.

Läs också: Linda Lindorff: ”Övertygad om att jag och min man levt ihop i ett tidigare liv”

– Jag skrev till honom att vi självklart måste reda ut det här, och att om det skulle visa sig stämma vore det fantastiskt. Och ju mer vi skrev de kommande dagarna, desto mer förstod vi att det här måste ju vara sant, säger han i programmet.

Ett exempel som fick Peter Kondrup att tro på det hela, var att Daniels pappa visste var Peter och hans familj bodde då Peter var barn. När Daniel sedan skickade en bild på sig själv, visade det sig att de var extremt lika till utseendet.

– När jag ser bilden får jag gåshud. Det är en bild snett bakifrån, men jag ser mig själv där.

”Var så stressad och nervös”

Han berättar också för Malou von Sivers att han i ett slag fick en ny, stor familj. Det visade sig nämligen att Daniel hade fyra syskon. Peter Kondrup fick alltså fem halvsyskon, och dessutom elva nya syskonbarn.

Annons

Peter Kondrup berättar att det var nervöst första gången han skulle träffa sina nya syskon.

– Vi träffades två månader senare på ett kafé. Jag var så stressad och nervös så jag kommer inte överhuvudtaget i håg vad vi pratade om. Men jag kommer i håg att vi var där och att det var fint, bra och trevligt.

Läs också: Per Gessle: ”Vill ingen ta en selfie blir jag jättedeppig”

Mamman var elva år äldre

I dag har Peter Kondrup och hans nya syskon en bra och nära relation. Dessvärre gick hans biologiska pappa bort kort efter att Daniel och Peter fått kontakt, och inom nio månader hade dessutom också Peters mamma och styvpappa gått bort. Därför har Peter inte fått reda på några detaljer kring hans biologiska pappas relation med hans mamma, eller varför det hela hemlighölls i så många år.

– Men jag har ju självklart mina misstankar. När mamma och Calle, som han hette, träffades var han bara 24 år gammal och mamma var 35. På 60-talet tror jag inte att det var så accepterat att en kvinna var elva år äldre än en man. Det var nog en av huvudanledningarna tror jag.

Annons

Att ha fått en ny, stor familj beskriver han som ”fantastiskt”.

– Det har berikat mitt liv. Jag förlorade ju väldigt mycket – två pappor inom loppet av några veckor och sedan min mamma. Att förlora tre föräldrar inom loppet av mindre än ett år är väldigt tungt. Men samtidigt fick jag så mycket som vägde upp det där, säger han i ”Malou efter tio”.

Se Peter Kondrup berätta om den omvälvande händelsen här:

Text: Minna Wallén-Widung

 

Anna Book om sin obotliga sjukdom: ”Jag ger inte upp”

Läs också: Anna Book om sin obotliga sjukdom: ”Jag ger inte upp”

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons