Emmy, 11, fick en hjärnblödning: "Vi hade förlorat allt hopp"

I veckan avsnitt av kanal5-serien ”Sofias änglar” åker Mattias Särnholm, Johnnie Krigström och Sofia Wistam till Sundbyberg.

En helt vanlig vardagsmorgon i november året innan vändes livet upp och ner för Emmys familj. Mamma Christina, pappa Benny och storebror William hade redan lämnat huset när elvaåringen lämnade villan för att gå till skolan.

När hon kom fram drabbades hon av en fruktansvärd huvudvärk. Smärtan var så pass illa att hon bestämde sig för att ringa upp sin mamma.

Läs också: Jake, 8, tävlar i triathlon – för att överleva

När pappa Benny ringde upp var det Emmys kompis som svarade. Hon berättade att en ambulans redan kommit till skolan.

På sjukhuset visade det sig att Emmy drabbats av en kraftig hjärnblödning.

Prognosen var nattsvart. Läkarna trodde inte att Emmy någonsin skulle återhämta sig eller ens bli kontaktbar igen.

– Det är det värsta en förälder kan få höra. Att ens barn inte kommer att klara sig, säger mamma Christina.

”Vi hade förlorat allt hopp”

Men två dagar efter den svåra hjärnblödningen hände något. Pappa Benny pratade med Emmy och hon svarade genom att skratta.

Läs också: Småbarnspappan Danny, 26, är sjuk i ALS: ”Det är en dödsdom”

– Hon förstår mer än vad alla där trott. Precis när vi hade förlorat allt hopp fick vi tillbaka det, säger han i programmet.

Mamma Christina berättar att Emmy, innan hjärnblödningen, var en väldigt glad och sprallig tjej. Efter ett par månader på sjukhus har familjen äntligen fått återvända hem. Emmy hade gjort stora framsteg, hon kan kommunicera med blinkningar och har alltid nära till skratt.

Läs också: Patrik dog efter oförklarligt hjärtstopp: ”Man bara faller”

– Jag saknar hennes kramar. Hon var en väldigt kramgo tjej. Gillade att vara nära. Hon kunde komma fram och bara: ”Mamsen, kan jag få en kram?” Det kan jag saknas, säger mamma Christina.

Men för att deras vardag ska kunna fungera behöver huset anpassas. Och det är där Mattias Särnholm, Johnnie Krigström och Sofia Wistam kommer till familjens räddning.

Förutom att se till villan är anpassad efter familjens nya behov, ser Sofias änglar även till att sonen William, som hamnat i skymundan, får en alldeles särskild överraskning. Emmy får också chansen att träffa sin stora idol – Lisa Ajax.

Läs också: Victorias fina gest till cancersjuka systrarna Emmy, 12 och Tuva, 9

Sofias änglar sänds måndagar klockan 20 i Kanal 5!

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Utvald läsning