Läsarberättelse: Jag blev gravid under affären med min chef

10 apr, 2021 
AvAnonym Läsarberättelse
Kvinna viskar flörtande till man med kaffemugg.
Trots att han var gift föll jag pladask för min chef, Peter. Han sa att han älskade mig. Så upptäckte jag att jag väntade hans barn...
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 typer av otrohetBrand logo
5 typer av otrohet

Jag hade precis lämnat min hemstad och flyttat till en stad 20 mil norrut. Jag var nyskild och ville ha förändring i mitt liv.

Som tur var fick jag snabbt en mysig lägenhet och ett arbete som sekreterare på ett större företag. Jag trivdes bra med mitt jobb, men fritiden kändes tom och ensamheten gjorde sig ständigt påmind. Ett par gånger gick jag på bio, men det kändes dumt att gå ensam när alla andra kom i sällskap.

När så Peter, en av cheferna på jobbet, började visa intresse för mig föll jag som en fura. Jag var utsvulten på närhet och kärlek och därför ett lätt offer. Peter berättade att han var gift, men hans fru var sjuklig och det enda de hade gemensamt var deras son.

Efter några månader var jag vilt förälskad i Peter. Att blanda ihop arbete och känslor var det dummaste man kunde göra, det visste jag. Jag försökte stå emot, men när Peter förklarade mig sin kärlek kunde jag inte säga nej. Så började hemlighetsmakeriet.

Annons

Peter följde med mig hem till min lägenhet där han stannade några timmar och sedan åkte han hem till sin familj. Ibland skyllde han på att han skulle på en affärsresa och då kunde han stanna hos mig hela natten. Ett par gånger följde jag med som hans fru på verkliga affärsresor.

Ormen i paradiset

När vi vårt förhållande pågått i ett halvår började det tisslas och tasslas på jobbet. De som jag trott varit mina vänner behandlade mig som luft efter det de hört. Det var ju inte så svårt att förstå dem. Vem kunde ha någon respekt för den som hade en affär med sin chef som var gift?

Efter ännu några månader i kylan bestämde jag mig för att söka ett nytt jobb.

Det som jag upplevde som värst var att ingen anklagade Peter för att han bedrog sin fru. Nej, det var jag som var ormen som hade nästlat sig in i paradiset.

Jag lyckades få ett nytt arbete på ett annat företag. I samma veva upptäckte jag att jag var gravid. Jag blev jätteglad. Visserligen var barnet inte planerat, men det var ändå välkommet.

Annons

Samma kväll dukade jag med finaste linneduken och mitt finaste porslin. Allt skulle vara perfekt när jag berättade den stora nyheten för Peter.

Men han blev inte alls så glad som jag hade trott. Snarare tvärtom.

– Det begriper du väl, att du måste göra abort, var det första han sa.

När jag vägrade blev han ännu mer påstridig, nästan aggressiv. Borta var den man som jag trodde jag älskade av hela mitt hjärta. I stället framträdde en fullständig främling.

Kvällen slutade med att jag bad honom försvinna ur mitt liv för alltid.

Skilde sig till slut

Tre år senare sitter jag här med min dotter Amanda. Namnet betyder ”den älskvärda” och det är hon verkligen.

Allt ordnade sig till det bästa för mig och min flicka. Men den enda kontakt vi har med Peter är när han varje månad betalar en summa pengar för henne.

Han skilde sig så småningom från sin fru och lever numera livets glada dagar med allt yngre kvinnor vid sin sida.

Jag själv bor i grannstaden och har en ny man i mitt liv.

I dag förstår jag inte att jag under så lång tid kunde vara så förblindad av alla Peters löften och fagra ord. Jag borde ha varit realistisk och förstått att han bara utnyttjade mig.

Men jag kan ändå inte ångra våra stunder. De gav mig ju Amanda.

/Pernilla

Annons