QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Läsarberättelse: Min pojkvän var mer intresserad av min dotter

03 mar, 2021 
AvAnonym Läsarberättelse
Tonårstjej med klagande man i bakgrunden.
Det fanns varningstecken, fast där och då tänkte jag inte alls på det. Jag trodde ju att Kennet var förälskad i mig. Men det visade sig snart att han hade annat fokus.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Jag träffade Kennet på en middag och blev presenterad för honom av gemensamma vänner. Han var inte min bordskavaljer men vi satt så att det föll sig naturligt att vi pratade med varandra.

När det var dags att bryta upp frågade han om det var okej om vi promenerade tillsammans då vi båda skulle åt samma håll. Kennet var både trevlig och underhållande. När han frågade om han fick bjuda mig på bio och en matbit kvällen därpå så svarade jag därför ja.

Vi fortsatte att träffas och några veckor senare var vi ett par. Då var jag så lycklig att jag inte ifrågasatte något. För det ska man väl inte behöva göra när man träffar en trevlig person och kärlek uppstår?

Men nu kan jag minnas ord som borde ha varit en varning. När min bästa väninna berättade för sin man att jag träffat en ny man och vem det var så slank det spontant ur honom att det var otippat.

– Jag trodde att han bara sprang efter småflickor...

Annons

Jag märkte att min väninna blev rasande över kommentaren men själv tog jag den inte till mig. I alla fall inte just då.

Kennet tillbringade nu mer tid hemma hos mig och min dotter än hemma hos sig själv, vilket jag trivdes bra med. Min sjuttonåriga dotter Matilda och jag hade noga pratat igenom hur det kändes för henne att hennes mamma träffat en ny man som nu tog upp så stor del av våra liv.

Matilda bor varannan vecka hos mig och varannan hos sin pappa och hon tyckte att det var roligt för min skull att inte behöva sitta ensam då hon själv sällan var hemma.

Började undvika oss

Efter en tid märkte jag att min dotter inte längre verkade lika glad och undvek att vara hemma när Kennet var hos oss. Först tänkte jag att hon kanske var svartsjuk och att det var ett normalt beteende, men det kändes mer som om det var något annat.

En kväll frågade jag henne rakt ut om hon hade problem med sin nya pojkvän eller i skolan, men hon svarade undvikande att det väl inte var något. Ändå kunde jag inte släppa tanken på att något var riktigt fel.

Annons

Det började kännas annorlunda mellan mig och Kennet, trots att vi ändå bara varit tillsammans i mindre än ett halvår. Han som varit så otroligt omtänksam och uppvaktande i början verkade nu knappt se mig.

Jag hade svårt att förstå denna snabba förändring. Trots allt så verkade han bara bo in sig mer och mer hemma hos oss och det borde väl vara ett tecken på att han gärna fortsatte vår relation.

Jag hade börjat irritera mig över att han gått in så hårt i rollen som någon sorts bonuspappa. Han bekymrade sig mer över Matilda än vad jag och hennes pappa gjorde. Varje kväll frågade han vart hon skulle, med vem hon skulle ut och om hon fortfarande hängde med den där nya pojkvännen.

Det slutade med att Matilda en fredagskväll fick nog och reste sig från bordet utan att äta klart och bara försvann ut. Dörren smällde igen hårt efter henne och jag förstod att hon var rasande.

Blev som förbytt

När jag försökte prata med Kennet om det här var han som förbytt. Han lyssnade inte på att han inte behövde bry sig så mycket om min dotter, och att jag och hennes pappa klarade av det hela alldeles på egen hand. Han var i stället illröd i ansiktet.

Annons

Hela situationen kändes mer som ett svartsjukedrama än vanlig omtänksamhet och oro. Men inte svartsjuka riktad mot mig utan snarare gentemot kompisarna och killen Matilda umgicks med.

Plötsligt såg jag det jag inte hade sett tidigare. Eller kanske hade jag helt enkelt valt att inte se. Det var uppenbart att Kennet var intresserad av Matilda och att det var därför han ständigt informerade sig om allt hon gjorde och hur dags hon skulle komma hem.

Morgonen därpå åkte jag och hämtade Matilda som sovit över hos sin pojkvän. Hon hade ringt kvällen före och sagt att hon inte tänkte komma hem om Kennet fortsatte hålla på. Vi åkte till ett konditori och åt frukost och jag frågade Matilda rakt ut om Kennet varit på henne.

Det visade sig att han inte hade rört henne men att han stod och smygtittade när hon var inne i sitt rum. Hon hade till och med satt för nyckelhålet i badrummet när hon duschade.

Utan att kunna bevisa det misstänkte hon att han en morgon krupit ner i hennes säng efter att hon klivit upp och hon hade även lagt märke till att någon rört om bland hennes trosor i lådan.

Jag skämdes så för att jag inte hade lagt märke till det här själv och Matilda ångrade att hon inte hade sagt något till mig. Men hon ville ju så gärna se sin mamma lycklig.

Kennet packade och flyttade redan samma dag utan ett ord. När jag ställde honom mot väggen svarade han något undvikande om dumma morsor som låter sina unga döttrar styra.

Och jag har lärt mig att aldrig mer berätta att jag har en tonårsdotter hemma nästa gång jag är på dejt.

Foto: TT

Annons