RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Läsarberättelse: Han bedrog mig med sin exfru

13 mar, 2021 
AvAnonym läsarberättelse
ledsen kvinna
När Simon var bortrest såg jag efter hans hus. Jag trodde att han var på semester med barnen, men hans skadeglada syster avslöjade sanningen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässaBrand logo
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässa

Simon och jag hade träffats i sex månader. Han var skild sedan ett år tillbaka, och hade två barn som var 11 och 7 år gamla.

Simon hade köpt hus efter skilsmässan och vi hade pratat om att jag skulle flytta dit. Under sommaren skulle han resa bort med barnen. Han hade hyrt en stuga vid havet och de skulle vara borta i två veckor.

Eftersom jag inte träffat barnen ännu var det aldrig tal om att jag skulle följa med. Däremot såg jag till huset när han var bortrest. Jag tog in posten, vattnade och klippte gräsmattan.

I vanliga fall brukade vi höras av varje dag, men under de där veckorna kunde det gå flera dagar utan att jag hörde ifrån honom. Vissa gånger när jag ringde fick jag känslan av att jag störde. Något kändes fel.

Jag blev svartsjuk på deras relation

Jag hade räknat med att han skulle höra av sig så snart han kom hem, men det gjorde han inte. Först dagen därpå slog han en signal.

– Vi kom hem sent, sa han. Barnen sov här i natt. Jag lagade middag och han blev kvar hos mig över natten.

Annons

Men han kändes lite frånvarande.

– Förlåt, sa han. Det var en lång bilresa hem, jag är lite trött. Och jag saknar barnen.

Jag ville tro honom, men det blev inte riktigt som förut. Även om jag försökte lura mig själv att allt var okej.

Under de följande veckorna dök det upp flera anledningar för Simon att köra hem till sin exfru. Han var ute med dem en kväll och åt middag och de umgicks med släktingar ihop. Det var svårt att inte bli svartsjuk. Men det här var första gången jag hade ett förhållande med en skild man. Detta var kanske normalt?

Ville ville inte bryta med sitt ex

Jag ville inte framstå som småsint, och jag ville såklart inte heller sabotera hans umgänge med barnen. Så jag höll tyst, men hade en växande klump i magen.

Jag och Simon blev bjudna på kräftskiva till mina vänner. Simon ville inte riktigt ge besked. Han trodde att hans syster skulle ha kräftskiva samma kväll, en tradition han inte ville bryta. Samtidigt fick jag en känsla av att han inte ville ha med mig dit.

Annons

– Barnen kommer med, sa han. De brukar sova över där.

Det slutade med att vi gick på olika kräftskivor. Jag hade svårt att hålla humöret på topp den kvällen. Hade Simon fått kalla fötter? Eller tyckte han bara att det gick för fort?

En dag när jag var hemma hos honom dök hans syster upp. Simon hade gått över till en granne så vi satt ute i trädgården och väntade på honom. Jag hade träffat hans syster ett par gånger och hon verkade inte särskilt positivt inställd till vårt förhållande.

Hon nämnde Simons semesterresa – och att hans exfru varit med. Jag blev chockad och visste inte vad jag skulle säga. Jag är säker på att hon förstod att detta skulle komma som en chock, och hon såg nästan skadeglad ut.

Han erkände sin otrohet

När jag konfronterade Simon erkände han. Han verkade lättad när han berättade att de legat med varandra de senaste månaderna och pratat om att försöka igen. Jag var så arg, sårad och kränkt. Där hade jag gått och klippt gräsmattan medan han var på romantisk semester med sin exfru. Jag bröt direkt.

De försökte igen, men det höll bara ett år. Sedan ringde han och ville träffas, men jag var inte intresserad.

Jag önskar att jag hade litat på min intuition och konfronterat Simon långt tidigare, i stället för att behöva bli förödmjukad av hans syster. Nu har jag träffat en ny kärlek, och han har tack och lov ingen exfru i bagaget.

/ Melanie

Annons