RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

6 varningstecken på att er vänskap är på väg att ta slut

03 feb, 2022 
kvinna ser ut genom fönster
Är det alltid du som hör av dig? Känner du en olustig känsla i kroppen när du lägger på luren efter ett samtal? Eller får du kanske ingen syl i vädret? Här är tecken på att vänskapen kanske håller på att ta slut.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det kan länge kännas som att man kommer att vara vänner för evigt, men så plötsligt drar man åt olika håll och tanken är inte lika självklar … Tar man inte tag i problemet kan relationen så småningom rinna ut i sanden.

TV: 5 varningstecken på att er vänskap är på väg att ta slutBrand logo
TV: 5 varningstecken på att er vänskap är på väg att ta slut

Här är sex tecken vänskapen är på väg att ta slut

Man kan förstås välja att gå skilda vägar eller ta en paus. Eller så tar man tag i problemen innan det är för sent. Här är några tecken som kan tyda på att vänskapen håller på att ta slut, enligt Huffpost.

Relationen är väldigt ensidig

Om det alltid är du som hör av dig, ställer upp, fixar och ordnar, lyssnar medan din vän håller monolog … så kan det vara ett tydligt tecken på att din kompis inte värdesätter er vänskap.

Den som inte får en syl i vädret, eller känner att de inte får något tillbaka, kommer så småningom troligtvis känna att det inte är en relation värd att lägga energi på.

Annons

Du får ingen skön känsla i kroppen när ni träffas

Att träffa vänner, eller att prata med dem, ska övervägande kännas bra. Visst kan man behöva reda ut saker ibland men om du känner en olustig känsla i kroppen efter att ni setts eller pratat så är det ett varningstecken.

Tar din vän för mycket energi av dig, får du väldigt lite pepp men en hel del klagomål? Då kanske du vill fundera över om det är värt att jobba vidare på vänskapen?

Hen är inte glad för din skull

En vän ska vara stöttande och glädjas med dig åt dina framgångar. Om du känner att hen snarare bagatelliserar dina framgånger och istället lyfter potentiella motgångar så är det förmodligen ingen riktig vän.

Kanske är din vän på en dålig plats i livet, kanske blir hen avundsjuk eller känner sig osäker på er relation. Men kan hen inte bli glad för din skull så kommer du förmodligen snart att tröttna.

Ni har ingenting att prata om

Man har såklart inte alltid massor att prata om, speciellt inte om man brukar höras ofta och uppdatera varandra om livet. Men om kommunikationen känns jobbig och ansträngd kan det handla om något annat.

Annons

Kanske missförstår ni varandra och det känns svårt att komma vidare. Kanske har ni vuxit isär och har helt olika åsikter om viktiga saker. Kan ni inte prata om det här kan det bli svårt att komma vidare tillsammans.

Du har svårt att lita på din vän

Om din vän har ljugit för dig eller svikit ditt förtroende på något sätt så kan det vara svårt att hitta tillbaka till varandra igen. Jobbar ni inte er igenom det som har hänt, utan lämnar saker olösta, så är risken stor att ni snart börjar undvika varandra.

Källa: Huffpost Foto: TT

Se också: Lär dig de 5 olika förlåtspråkenBrand logo
Se också: Lär dig de 5 olika förlåtspråken
Annons