Hur din partner helst blir uppvaktad – syskonen kan ge en ledtråd!

Alla älskar att känna sig speciella – och visst är det såklart individuellt hur var och en föredrar att bli uppvaktad. Men platsen i syskonskaran kan faktiskt kan ge en hel del ledtrådar om hur du kan visa din partner extra uppskattning. Kolla bara här:

Äldsta syskonet vill känna sig omhändertagen

Äldsta barnet är van vid att ta ansvar, hjälpa till och vara den ”ordentliga”. Men ibland kan det vara skönt att få känna sig ”liten” och ompysslad. Visa din uppskattning över hur välorganiserad din älskling är, men låt hen också veta att du finns där om de vill släppa ansvaret en stund. Skäm gärna bort dem och pyssla om dem lite extra.

Mellanbarnet vill känna sig sedd

Mellanbarnet är van vid att få jobba för uppmärksamheten och vill alltid vara alla till lags. Visa din kärlek att du ser dem och prioriterar dem. Det får dem att känna sig trygga och avslappnade i ditt sällskap och kan släppa känslan av att behöva bevisa sig.

Småsyskon vill att du ska vara stolt över dem

Småsyskon är vana vid att vara minst, sötast och komma undan med en del. Men eftersom de inte behövt ta lika mycket ansvar som sina äldre syskon har de ibland känt sig behandlade som mindre kompetenta. Och eftersom de alltid har blivit jämförda med sina äldre syskon vill de gärna få extra beröm. Låt dem veta att de är kompetenta och att de duger som de är.

Tvillingen vill känna sig unik

Att vara ihop med en tvilling kan vara en utmaning – eftersom det redan finns en speciell person som de delar det mesta med. Men de har under hela sin uppväxt förknippats med sitt syskon, och ibland kan det vara skönt att bli sedd för den man är ensam. Så få din partner att känna sig speciell och unik genom att berätta vad du tycker så mycket om med just hen.

Enda barnet älskar sällskapet

Ensambarn har längtat efter sällskap hela livet. De är därför ofta både uppmärksamma partners och goda lyssnare som uppskattar en andra hälft att dela stort som smått med. Återgälda det genom att låta dem känna att ni är ett team och att du alltid finns vid deras sida.

Källa: Elite daily   Bildkälla: TT

Läs mer:

Forskning – dina syskon gör dig till en bättre människa

17 saker alla som har ett syskon känner igen

Studie – yngsta syskonet är ofta favoritbarnet

Utvald läsning