RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

”Jag vågar inte lita på min tidigare otrogne man – bör jag lämna?”

24 nov, 2022 
MåBra Redaktionen
en kvinna som håller händerna framför ansiktet
Hon är tillsammans med en man som hon inte litar på. När de hade en paus i relationen var han ute på dejtingsajter och träffade andra. Nu frågar hon Maria J Bratt, socionom och familjerättsexpert, om råd.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Fråga: Jag vågar inte lita på honom, är alla män otrogna?

Jag är en kvinna som är 45 år fyllda och som har ett besvärligt och jobbigt förhållande med en man. Vi har haft ett par uppbrott redan för att jag tappade tålamodet med honom. Jag kan inte lite på honom alls. När vi träffades var han frånskild med två barn och träffade en annan kvinna som han varit otrogen med under sitt äktenskap. Men när vi träffades avslutade han med henne och var bara ihop med mig. Sa han i alla fall. Men jag vet att när vi har haft våra två pauser, som båda har varat några månader, så har han genast varit ute på dejtingsajter och träffat andra.

Han säger hela tiden att han älskar mig så mycket och bara vill ha mig. Men hur ska jag kunna lita på honom? Det känns ju som att han är med andra så fort han får en chans. Om man älskar någon så springer man väl inte och är ihop med andra direkt? Jag tycker att han borde tänka lite på vad han gör och vilka signaler han skickar genom att göra så här. Jag mår inte bra av att vara med honom, samtidigt som jag älskar honom och vill vara med honom. Förut har jag också varit med några män som varit otrogna och mådde inte bra. Är alla män otrogna? Vilket råd ger du mig?/ Ingen tillit

Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

5 tecken på att din partner är mikro-otrogenBrand logo
5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

Maria J Bratt, socionom och familjerättsexpert, svarar:

Nej, alla män är inte otrogna men du har tydligen råkat ut för flera. Jag förstår att det är jobbigt och det är verkligen inte konstigt att du inte har någon tillit till den här mannen. Han har tydligen ett mönster av att vara otrogen, då han var det även med sin förra fru. Det låter som om han har ett omättligt behov av att hela tiden bli bekräftad av en kvinna, en typ av Don Juan. Det här är ett problem som ligger hos honom och för att det ska förändras måste han vilja ta tag i det och vilja förändras.

Annons

Bestäm dig för vad du egentligen vill

Jag tror också att du själv måste sätta ner foten och bestämma dig för vad du egentligen vill. Du skriver att du älskar honom, men också att du inte mår bra av att vara med honom. Jag tycker att du ska ställa dig själv några frågor. Varför stannar du i ett förhållande som du inte mår bra av? Skulle du kunna tänka dig att stanna i detta förhållande om han fortsätter vara som han är? Ett förhållande utan tillit? Om inte, så måste du antingen få till stånd en förändring eller lämna trots att du älskar honom. Men jag tycker att ni i första hand ska försöka med familjerådgivning eller parterapi och se om det kan hjälpa er. Om det inte gör det så kanske du, för ditt eget välbefinnande, ska bestämma dig för att lämna för att han inte är rätt man för dig.

Vill du också ställa en fråga?

Vi har flera experter som regelbundet svarar på läsarfrågor, Maria J Bratt, som är socionom och familjerättsexpert, är en av dem.

Vill du också ställa en fråga till henne? Mejla till: [email protected]. Skriv Marias namn i ämnesraden så vi vet vilken expert just du vill ställa din fråga till.

Foto: TT

Annons