RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

12 vanliga bortförklaringar från någon som är otrogen

25 okt, 2022 
MåBra Redaktionen
Kvinna döljer sin vigselring bakom ryggen
Alla som någon gång blivit utsatta för otrohet kommer garanterat känna igen åtminstone några av dessa bortförklaringar, ursäkter eller kanske rent utav lögner. Här är 12 vanliga meningar som förekommer hos en otrogen partner.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Otrohet väcker många känslor hos den som blir sviken. Just sveket brukar beskrivas som det allra värsta. Ibland går det att reparera relationen efter otrohet och kanske till och med fördjupa sina känslomässiga band, men för vissa blir det spiken i kistan i en redan sårbar situation.

Se också: Ska man alltid berätta om otrohet?

Ska man alltid berätta om otrohet?Brand logo
Ska man alltid berätta om otrohet?

Otrogna personer tenderar att följa ett liknande mönster. Och enligt en artikel på nättidningen FamilyToday säger den otrogne nästan exakt samma saker, oavsett ålder, nationalitet och kön.

12 saker en otrogen partner ofta säger

Bortförklaringar, ursäkter – kalla det vad du vill. En otrogen person gör ofta sitt yttersta för att släta över det som har hänt. Då kan det till exempel låta så här.

Annons

1. "Det kommer aldrig hända igen"

När någon ertappas för att vara otrogen lovar de flesta dyrt och heligt att aldrig göra det igen. Partnern har aldrig gjort det förut, och de kommer aldrig att hända igen. Really?

2. "Det var bara en gång"

Vanligtvis kommer den som varit otrogen till slut erkänna sitt misstag eftersom skulden och hemligheten är tung att bära. Denna mening är en av de mest vedertagna fraserna i sammanhanget.

3. "Det är ingen du känner"

De flesta otrogna försöker vara så diskreta som möjligt och vill inte att partnern ska veta vem hen har en affär med. Det spelar dock ingen roll vem det är. Otroheten i sig är själva övertrampet.

4. "Hen betyder ingenting för mig"

De flesta otrogna gör allt för att avdramatisera händelsen och och bortförklara situationen.

5. "Jag visste inte vad jag gjorde"

Kanske var det alkohol med i bilden, kanske var hen instabil efter en period av prövningar, eller så var det omdömet som tillfälligt sviktade ... Oavsett skäl så motiverar det inte hens handlingar.

Annons

6. "Det är du som är paranoid"

Ett riktigt lågvattenmärke är när den otrogne kallar partnern för svartsjuk, kontrollerande och paranoid när hen ställer dig mot väggen.

7. "Det är inte vad det verkar vara"

Jo, det är precis vad det ser ut som.

8. "Jag har förändrats"

Återkommande otrohet är som vilket missbruk du vill. Det krävs en process av långt och hårt arbete med sig själv för att komma till bukt med problemen. Man slutar inte vara otrogen över en natt.

9. "Du avvisar ju ändå mig"

Det må vara sant, din lust är efter småbarnsår och ett långt äktenskap kanske inte vad den en gång varit varit, men bristen på intimitet motiverar fortfarande inte otrohet.

10. "Vi är bara vänner"

Okej? Hur kommer det då sig att hen har smusslat med relationen bakom din rygg?

11. "Det är dig jag älskar"

Även om det kan förvåna, hävdar de flesta otrogna att de fortfarande är kära i sin partner.

12. "Jag vill inte förlora dig"

Borde hen inte ha tänkt på det innan hen var otrogen mot dig? Genom att säga "Jag vill inte förlora dig" hoppas hen på att du ska fokusera på er kärlek och därmed glömma bort sveket.

Källa: FamilyToday

Foto: TTAnnons