7 tecken på att din partner är manipulerande

Tecken på att din partner manipulerar dig
TV: Se 5 tecken på att din partner manipulerar dig
0:60

Efter reklamen: TV: Se 5 tecken på att din partner manipulerar dig

(0:60)

Slå på ljud

Att själv komma på att man är manipulerad av sin partner är inte alltid helt lätt... Men om du tänker efter – hur har du förändrats sedan ni blev tillsammans? Kanske träffar du inte din vänner lika ofta (trots att du verkligen vill), men spenderar desto mer tid med din partners kompisar och familj. Eller har du lagt alla dina framtidsplaner på is, för att din partner hade andra tankar om hur ni skulle lägga upp erat liv tillsammans.

Här är 7 tydliga tecken på att du lever med någon som manipulerar dig!

Accepterar inte ett nej

Visst vore det härligt om man alltid fick sin vilja igenom och att saker och ting blev precis så som man ville. Men så funkar inte livet – det vet vi alla. Att din partner inte accepterar att du säger nej, utan tjatar och tjatar tills det att du ger med dig, är verkligen något som får varningsklockorna att ringa. Ett annat sätt för din partner att få sin vilja igenom är att sätta orimliga ultimatum som gör att du i slutändan står med två alternativ anpassade efter vad din partner vill.

Krystar fram tårar

En del har lätt till tårar, andra inte. Det absolut inget fel med att gråta en skvätt, men börjar du märka ett tydligt mönster i när din partner tömmer tårkanalerna är det dags att tänka till... Märker du att din partner alltid tycks gråta när hen inte får som hen vill, när ni är i en diskussion, eller när du ska iväg för att träffa vänner? Då finns risken att din partner har krystar fram krokodiltårar, för att ge dig dåligt samvete.

Förvränger dina ord

Visst är det lätt att använda några mindre väl valda ord under en het diskussion, men märker du att din partner gång på gång förvränger det du säger, kan det handla om att hen försöker manipulera dig för att "vinna" bråket.

Spelar offer

Har din partner svårt att ta ansvar för sina egna handlingar och kastar ständigt tillbaka sin sorg eller ilska på dig? Eller slutar varje diskussion och bråk med att det är du som har gjort fel, eller att din partner "inte kan förstå hur du kunde göra så"? Din partner måste ta av sig offerkoftan!

Kräver att du ska bevisa din kärlek

"Om du verkligen älskade mig skulle du..." eller "jag trodde att man gör allt för den man älskar...". Det finns många sätt att visa sin kärlek, men ett av sätten är inte genom att bli tvingad till att bevisa sin kärlek. Speciellt inte om det handlar om att din partner i slutändan ska få som hen vill...

Anastasia Steel och Christian Grey i fifty shades of gray

Styr ditt liv – utan att du vet om det

Hur har du förändrats sedan du träffade din partner, och har du märkt att dina vanor och intressen har förändrats? Det kan vara så att du omedvetet gett upp saker som du egentligen älskar att göra, för att din partner hellre vill att du anpassar dig efter hens liv. Tänk efter: bor du där DU vill bo, träffar du dina vänner så ofta som du vill eller är det alltid din partners vänner och familj som prioriteras?

Får dig att tvivla på dig själv

Ytterligare ett varningstecken på att din partner manipulerar dig är om du konstant känner dig dålig och ovärdig som partner. Ett förhållande ska inte få dig att tvivla på dig själv – det ska få dig att känna dig stark, älskad och självsäker!

Foto: TT

Artikelinspo: Bustle

TV: Se 5 tecken på om du blir tagen för givet i en relation
0:47

Efter reklamen: TV: Se 5 tecken på om du blir tagen för givet i en relation

(0:47)

Slå på ljud