Svenska singeltjejer vill inte gifta sig

Trodde du att giftermål var viktigt för svenska kvinnor? Då tror du fel. Enligt en undersökning gjord av LoveGeist på uppdrag av Match.com är endast 8 procent av svenska singeltjejer intresserade av att gifta sig. Och fler än hälften av alla tillfrågade i åldern 18-34 är inte alls intresserade av att vare sig dejta eller att hitta en partner.

Kan det ha att göra med att vi blir allt mer jämställda och att kvinnor inte ser äktenskapet som ett måste längre? Hela 90 procent av Sveriges singelkvinnor svarar nämligen att mannens inkomst inte spelar någon roll, något som kan ha sin grund i att kvinnor idag har möjlighet att ha en egen karriär och tjäna egna pengar. Dessutom räds kvinnorna inte att slå hål på myten att det är mannen som tar notan.

Läs också: Singel? Då är du antagligen lite smartare än alla andra…

– Svenska tjejer är inte blyga att öppna plånboken på dejten, en bekräftelse på att Sverige ligger långt fram i jämställdhet. Man kan se det låga intresset för att gifta sig som en tråkig trend, men får inte glömma att många ändå tror på äkta kärlek och är redo att investera i det, ett bra recept för en kärleksfull dejtingvår, säger Robin Goncalves, marknadschef på Match.

Att det är så få singlar som vill gifta sig har inte med cynism att göra eller att vi har slutat tro på kärlek. Tvärtom. Närmare 80 procent av Sveriges manliga och kvinnliga singlar tror på äkta kärlek vilket givetvis är det som räknas.

Foto: Thinkstock

 

9 fördelar med att vara singel

Singel? Var glad!

Läs också: 9 fördelar med att vara singel

 

 

Utvald läsning