6 svenska kända kvinnor som varit otrogna mot sina män

Svenska kändispar som varit otrogna med eller mot varandra

När en affär utanför förhållandet uppdagats är det inte kul för någon part. Men för den vars partner varit otrogen, kan det kanske vara till någon tröst att då bli påmind om att man inte är ensam om att ha varit med om det.

9 anledningar till att människor är otrogna
1:33

Efter reklamen: 9 anledningar till att människor är otrogna

(1:33)

Slå på ljud

MåBra listade tidigare 6 svenska kända kvinnors vars män varit otrogna – och fick då en del kommentarer från läsare som ansåg att vi borde göra en likadan lista, fast omvänd. Här är därför 6 män som blivit berodda av svenska kända kvinnor.

6 kända män vars fruar varit otrogna

1. Efva Attling – Niklas Strömstedt

Efva Attling och Niklas Strömstedt när de var ett par

Efva Attling och Niklas Strömstedt när de var ett par.

Ingen missade nog skriverierna om när smyckesdesignern Efva Attling hade inlett en romans med sångerskan Eva Dahlgren, samtidigt som hon var gift och hade barn med artisten Niklas Strömstedt.

– Jag gick ut och satte mig i bilen och bara körde. Alldeles tom, alldeles full. Livrädd för framtiden så klart, säger Niklas om när han fick reda på det, i förra årets sommaren i P1, har MåBra tidigare rapporterat.

2. Karin Stolpe – Sven Stolpe

Karin och Sven Stolpe med dotter

Sven och Karin Stolpe med dottern Lisette (Alex Schulmans mamma) år 1958.

Ett minst sagt infekterat triangeldrama som blivit bok – och är på väg att bli film. Dottersonen till det framstående litteraturparet Stolpe, Alex Schulman, har skildrat otrohetsaffären mellan sin mormor Karin Stolpe och författaren Olof Lagercrantz i sin bok Bränn alla mina brev, vilken är på väg att filmatiseras.

I boken framgår bland annat att Sven Stolpe försökte krascha bilen han och Karin satt i, när han fick reda på affären. Ingen omkom men båda skadades, skriver Expressen.

3. Sofia Wistam – Hannes Holm

Sofia Wistam med Orup

Orup och Sofia Wistam tillsammans 1988.

Sofia Wistam har varit öppen med att hon i sin ungdom varit otrogen mot sina killar ganska ofta. I podden Wistam & Wahlgren har hon exempelvis sagt att det varit svårt att vara "monogam och en ja-sägare samtidigt".

En av de mer dramatiska scenerna i hennes liv, var då hon var otrogen mot regissören Hannes Holm med Thomas ”Orup” Eriksson. En situation hon berättat öppet om i radiokanalen Rix FM:

– Han kommer hem, kläderna åkte av och mitt i själva akten, det har jag aldrig sagt förut men vi låtsas iallafall, mitt i akten så knackar det på dörren. Då har jag låst inifrån men så har min pojkvän då vänt och kommit tillbaka. Herregud, jag fick sån panik så jag ryckte upp min älskare och gömde honom i garderoben. Han hann inte ta på sig kläder så han var naken i garderoben. Det låter ju som ett skämt det här sen öppnade jag dörren och min pojkvän bara puttade bort mig och letade igenom. Han hittade till slut älskaren i garderoben. Det var som en filmscen faktiskt, sa hon då i radioprogrammet, vilket Hänt tidigare rapporterat.

4. Lotta Engberg – Anders Engberg

Christer Björkman och Lotta Engberg på scen 2012.

Christer Sjögren och Lotta Engberg på scen 2012.

Sångaren och programledaren Lotta Engberg hade för många år sen en omtalad affär när hon var tillsammans med sin dåvarande man Anders Engberg. Det var med ingen mindre än dansbandsstjärnan Christer Sjögren, något han berättat om i sin självbiografi.

– Tror du inte jag förstår att du har en annan? Det är Lotta, va? Lotta, jävla fyra bugg Engberg!, ska frun ha sagt, enligt Christers bok Får jag lov att berätta – Kramgoa minnen från Christers garage, skriver Svensk Dam.

Idag är Christer fortfarande tillsammans med sin fru han hade då, och Lotta har funnit kärleken på nytt i Mikael "soldoktorn" Sandström.

5. Pernilla Wahlgren – Emilio Ingrosso

Pernillas dotter Bianca Ingrosso har avslöjat i sin podcast Alice och Bianca – Har du sagt A får du säga B att det under uppväxten varit ett virrvarr med otrohetsaffärer mellan hennes mamma och pappa.

Pernilla Wahlgren Emilio Ingrosso

Bianca och Benjamin Ingrossos mamma och pappa var inte alltid snälla mot varandra.

– Min mamma var otrogen mot pappa och min pappa var otrogen mot min mamma. Nästan alla i min familj har varit… Eller nej, inte Benjamin, han har inte haft sex med annan tjej mot sin flickvän Linnea, sa Bianca då i sin podcast, skriver Hänt.

Emilio har också skrivit om det i sin självbiografi La famiglia, och även Pernilla själv har tidigare erkänt att det hänt i en intervju med Expressen. På frågan om hon varit otrogen någon gång svarade hon då:

– Ja, det har jag. Och det är ju inte bra. Men jag har inte behövt konfrontera någon med det. Det upptäcktes aldrig. Men visst, jag har gjort sådant som inte är helt okej. Samtidigt tänkte jag “kommer det här fram så kommer jag skämmas och be om ursäkt”.

6. Maria Montazami – Kamran Montazami

Kamran och Maria Montazami

Kamran och Maria Montazami är fortfarande tillsammans.

Kamran var otrogen mot Maria, och Maria var otrogen mot Kamran. Så var det under en svacka i äktenskapet, har Maria Montazami tidigare varit öppen med.

– Det har vi pratat om och det var så fjantigt och dumt och betydde ingenting. Vi har varit tillsammans i så många år så det där är det sista vi vill tänka på eller bry oss om. Men jag tycker det var ganska modigt av oss att vara ärliga mot varandra. Det var en svacka, men det kan ha varit när hans mamma bodde hos oss och jag kände att det inte skulle funka, berättar hon i en intervju med Aftonbladet.

Foto: TT

Utvald läsning